Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Hráčmi týždňa v KHL sa stali Metsola, Kondratiev a Chochlačov

Na snímke v pozadí brankár Juha Metsola. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Metsolu odchytal za Amur tri stretnutia, z toho dve víťazné. Fín dosiahol v nich úspešnosť zásahov 92,59 percenta a priemer 2,21 inkasovaných gólov na zápas.

Moskva 29. januára (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stali brankár Amuru Chabarovsk Juha Metsola, obranca Maxim Kondratiev takisto z Chabarovska a útočník Spartaka Moskva Alexander Chochlačov.

Za najlepšieho brankára týždňa vyhlásili 28-ročného Metsolu, ktorý odchytal za Amur tri stretnutia, z toho dve víťazné. Fín dosiahol v nich úspešnosť zásahov 92,59 percenta a priemer 2,21 inkasovaných gólov na zápas.

Kondratiev nastúpil v sledovanom období v troch dueloch, v ktorých nazbieral tri kanadské body za dva góly a jednu asistenciu. Tridsaťpäťročný ruský obranca si navyše pripísal aj jeden plusový bod, deväť striel, 4 hity a osem striel zblokoval.

Ocenenie pre najlepšieho útočníka získal 24-ročný Chochlačov, ktorý v dvoch stretnutiach zaznamenal šesť bodov za štyri góly a dve asistencie. V zápase proti Severstaľu Čerepovec strelil hetrik.

Najlepším nováčikom uplynulého týždňa sa stal 18-ročný útočník Dinama Riga Emils Gegeris. V troch zápasoch dal tri góly, pripísal si štyri plusové body a 9 striel na bránku.