Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia KHL

KHL: Slovan Bratislava podpísal zmluvu s fínskym reprezentantom

Na snímke vľavo fínsky obranca Tommi Taimi v reprezentačnom drese. Foto: TASR/František Iván

Taimi začal s hokejom v Pori, v najznámejšom tíme z jeho mesta Ässät odohral okrem mládežníckych kategórii aj tri sezóny najvyššej fínskej súťaže a v zbierke má z ročníka 2012/13 majstrovský titul.

Bratislava 12. júna (TASR) - Vedenie slovenského hokejového klubu HC Slovan Bratislava sa dohodlo na ročnej zmluve s fínskym obrancom Tommim Taimim. Dvadsaťšesťročný bek bude aj v novej sezóne pokračovať v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), doteraz pôsobil v Číne, kde si obliekal dres Červenej hviezdy Kchun-lun.

Informoval o tom oficiálny web "belasých". Taimi začal s hokejom v rodnom Pori, v najznámejšom tíme z jeho mesta Ässät odohral okrem mládežníckych kategórii aj tri sezóny najvyššej fínskej súťaže a v zbierke má z ročníka 2012/13 majstrovský titul. Ofenzívne ladený obranca sa po zisku 24 bodov v Liige rozhodol pre prvý zahraničný angažmán, v KHL posilnil Amur Chabarovsk a v 35 zápasoch nazbieral 13 bodov. Ďalšie dva ročníky nastupoval v IFK Helsinki, pred sezónou 2016/17 sa dohodol na zmluve opäť v KHL s čínskym účastníkom.