Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia KHL

KHL: Slovan prvýkrát doma bez gólu, Smoleňák vyzdvihuje bojovnosť

Ilustračné foto Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovan drel, pokúšal sa o streľbu, ale hráči Novgorodu bránili neraz aj spôsobom, že sa hádzali do predbránkového priestoru.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana prvýkrát v tejto sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy na domácom ľade ani raz neskórovali. Hoci predviedli bojovný výkon a v zápase proti Nižnému Novgorodu mali niekoľko presilových hier, zuby si napokon vylámali na brankárovi Lisutinovi.

"Nikto nám nemôže povedať, že sme nemakali. Naopak, bol to jeden z tých lepších zápasov, ktoré sme odbojovali. Paradoxne dávame v tejto sezóne veľa gólov v presilovkách, ale v momentoch, kedy to potrebujeme, nám to nepadá. Šance sme mali, puk skákal okolo bránkoviska, ale bohužiaľ," povedal po stretnutí útočník Radek Smoleňák. Slovan drel, pokúšal sa o streľbu, ale hráči Novgorodu bránili neraz aj spôsobom, že sa hádzali do predbránkového priestoru. "Sú zápasy, kedy nám padá všetko, ale aj naopak. Je to hore-dolu, teraz sme mali ten horší prípad. Sezóna je však dlhá a máme ešte dostatok času sa z toho dostať. Ale utekajú nám body, čo je zlé," dodal Smoleňák.

Český útočník sa vyjadril aj k rozhodcom, ktorí v zápase urobili niekoľko verdiktov, s ktorými neboli spokojní hráči, ani diváci. V jednom prípade vylúčili slovanistu Slobodu za nedovolené bránenie v súboji s gólmanom Lisutinom, pričom televízny záznam odhalil, že svojho brankára zasiahol kolenom vlastný obranca. V druhom prípade bol hlavným aktérom práve Smoleňák, ktorý skončil po zákroku hráča hostí s rozbitým obočím. Tento zákrok zostal nepotrestaný. "Nie sme ruské mužstvo, takže ani rozhodcovia nám nejdú na ruku. Ale netreba riešiť rozhodcov, to by bolo trápne odo mňa, keby som sa na nich vyhováral," dodal český útočník.

Snahu svojich spoluhráčov ocenil aj brankár Mazanec, ktorý vyzdvihol bojovnosť a to, že sa hráči nevzdávali. "Za stavu 0:1 som stále musel som držať chalanov, bolo ťažké sa koncentrovať v takomto zápase. Ak by som urobil chybu, tak by bolo po ňom."