Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

KHL: Slovan uzavrel domácu sériu výhrou, Mazanec: Potrebovali sme ju

Na snímke vpravo brankár Slovana Marek Mazanec príjíma gratulácie k víťazstvu od Tomáša Voráčka a Colbyho Genowaya po víťazstve nad Soči 4:1 v zápase hokejovej KHL Slovan Bratislava - HK Soči v Bratislave 9. októbra 2017. Foto: TASR/Martin Baumann

Brankár "belasých" pokryl v súboji so Soči 34 striel súpera a zaslúžene ho označili za jedného z najlepších mužov zápasu.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Dodržiavanie taktického systému, eliminovanie úvodného tlaku súpera a zvládnuté presilovky. To boli podľa Mareka Mazanca hlavné atribúty hokejistov Slovana Bratislava v pondelňajšom víťaznom zápase KHL s HK Soči (4:1). Brankár "belasých" pokryl 34 striel súpera a zaslúžene ho označili za jedného z najlepších mužov zápasu.

"Prvých desať minút bolo vlažných, súper nás prestrieľal, ale potom začali chalani 'jazdiť' a myslím si, že sme hrali pekný hokej," povedal Mazanec po zápase. "Stačí si pripomenúť, aký hráme systém a dodržiavať ho. Potom to všetko funguje."

Slovan sa po výmene na trénerskom poste snaží o reštart sezóny, v ktorej sa mu bodovo veľmi nedarí. Po príchode bieloruského kouča Eduarda Zankovca však získal štyri body zo šiestich možných. "Ťažko ešte povedať, či to prinieslo pozitívum. Predtým sme prehrali s najhorším mužstvom v lige, teraz sme odohrali krásny zápas. Systém ale fungoval, a keď ho budeme dodržiavať, tak môžeme hrať s každým súperom," poznamenal Mazanec. Nejaké zmeny sú už podľa neho badateľné. "Zozadu to vyzerá pekne oproti tomu, ako to vyzeralo predtým."

Český brankár si v zápase dlho držal čisté konto, napokon však inkasoval z hokejky Padakina. "Ja by som bol rád, aj keby sme vyhrali 4:3. A inkasovaný gól mi navyše ušetril nejaké peniaze," povedal s úsmevom Mazanec. Slovan o svojom víťazstve rozhodol tromi využitými presilovkami. V predchádzajúcom zápase sa mu pritom v početnej výhode vôbec nedarilo. "Predtým sme nemali šťastie, neodrážali sa nám puky na hokejku, teraz to chalanom padalo."

"Belasých" teraz čaká štvorzápasový trip na klziskách súperov. Hráči veria, že víťazstvo nad Soči im pomôže k tomu, aby sa dostali do lepšej psychickej pohody. "Všetci máme radosť, potrebovali sme to. Bodový zisk z domácich zápasov nie je ideálny, ale niečo sme pozbierali a musíme byť radi," uzavrel Mazanec.