Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

Zaripov je späť v KHL: S týmto klubom podpísal zmluvu do roku 2019

V popredí ruský hokejista Danis Zaripov. Foto: TASR/AP

Tridsaťšesťročný krídelník mohol pokračovať v kariére v KHL po tom, čo mu Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zredukovala dopingový trest z dvoch rokov na šesť mesiacov.

Kazaň 24. novembra (TASR) - Skúsený ruský hokejista Danis Zaripov sa po štyroch rokoch vrátil do tímu Ak Bars Kazaň. S účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy podpísal podľa klubového webu zmluvu do konca sezóny 2018/19.

Tridsaťšesťročný krídelník mohol pokračovať v kariére v KHL po tom, čo mu Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zredukovala dopingový trest z dvoch rokov na šesť mesiacov. Olympionika zo Soči suspendovala v júli za užitie zakázanej látky pseudoefedrín. Medzitým však prišlo ku vzájomnej dohode organizácie s hráčom, ktorý podal odvolanie. Zaripov poskytol dodatočné dokumenty a dôkazy, ktoré prispeli k zníženiu pôvodného trestu. Trojnásobný majster sveta pre ruské médiá ešte pred znížením uviedol, že uvažuje nad odchodom do NHL, kde trest nemal platnosť.

Zaripov už pôsobil v Kazani v rokoch 2001-2013, pričom dvakrát vybojoval s mužstvom Gagarinov pohár (2009, 2010). Ďalšie tri sezóny hral za Metallurg Magnitogorsk, s ktorým získal majstrovskú trofej takisto dvakrát (2014, 2016). V staronovom pôsobisku bude obliekať dres so svojím obľúbeným číslom 25.