Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Magnitogorsk vyrovnal sériu, zápas na ľade Levu Praha okorenila bitka

Na snímke v pozadí prekonaný brankár Petri Vehanen a v popredí jeho spoluhráč Ondřej Němec (obaja Lev). Archívne foto Foto: TASR

Štvrtkový duel bol opäť rekordný, keď si do O2 arény našlo cestu prvýkrát v histórii KHL viac ako 17.000 divákov. Nové maximum 17.073 tak prekonalo stredajší rekord 16.304 návštevníkov.

Praha 24. apríla (TASR) - Finálová séria play off KHL medzi Levom Praha a Metallurgom Magnitogorsk je po štyroch stretnutiach vyrovnaná 2:2 na zápasy. Ruský klub zvíťazil vo štvrtok v O2 aréne 5:3 a hoci sa oba tímy teraz presunú opäť na jeho ľad, do Prahy sa séria ešte raz vráti.

Štvrtkový duel bol opäť rekordný, keď si do O2 arény našlo cestu prvýkrát v histórii KHL viac ako 17.000 divákov. Nové maximum 17.073 tak prekonalo stredajší rekord 16.304 návštevníkov.

Hostia sa už v 3. minúte stretnutia ujali vedenia, keď sa puk podarilo ideálne tečovať Chabarovovi. Lev však v ďalšom priebehu skóre otočil vo svoj prospech, najskôr sa v 8. minúte presadil Ullström a o desať minút ho napodobnil Azevedo. Z vedenia 2:1 sa však Pražania tešili len 59 sekúnd, o vyrovnanie sa postaral Antipin.

V druhej tretine sa skóre menilo dvakrát. Najskôr v 27. minúte prestrelil Košečkina v bránke hostí Ondřej Němec a O2 aréna už spievala víťazné chorály. Späť do reality ich však vrátil päť minút pred koncom opäť Antipin, ktorý so šťastím prekonal Vehanena.

O víťazstve Metallurgu rozhodol úvod záverečnej časti hry, v ktorom sa dvakrát v rozpätí necelých piatich minút presadil Danis Zaripov. Domácim sa v záverečnom tlaku už nepodarilo zdramatizovať duel, no po záverečnom hvizde sa diváci dočkali aj pästnej vložky. Domáci Ryan O'Byrne si to rozdal s Oskarom Osalom a hoci v drese Leva odchádzal z ľadu ako zdolaný súper, z pästného súboja vyšiel ako víťaz.



Play off KHL - 4. finále

Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk 3:5 (2:2, 1:1, 0:2)



Góly: 8. Ullström, 18. Azevedo, 27. Němec - 4. Chabarov, 19. Antipin, 35. Antipin, 41. Zaripov, 45. Zaripov, 17.073 divákov

/stav série: 2:2/