Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia KHL

Najproduktívnejší obranca KHL Dietz chce reprezentovať Kazachstan

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Práve Kazachstan bude hostiť MS 1. A divízie od 29. apríla do 5. mája. O postup do A kategórie budú bojovať okrem domácej reprezentácie aj Litva, Slovinsko, Maďarsko, Južná Kórea a Bielorusko.

Astana 8. januára (TASR) - Kanadský obranca Darren Dietz z tímu Barys Astana by mal čoskoro dostať kazašský pas. Aktuálne najproduktívnejší obranca Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) si túži obliecť dres Kazachstanu na svetovom šampionáte 1. A divízie.

Práve Kazachstan bude turnaj hostiť od 29. apríla do 5. mája. O postup do A kategórie budú bojovať okrem domácej reprezentácie aj Litva, Slovinsko, Maďarsko, Južná Kórea a Bielorusko. "Pas ešte nemám, ale čoskoro by som ho mal dostať. Plánujem hrať za Kazachstan na MS. Teším sa na to a neviem sa dočkať. Bude pre mňa veľká česť hrať za národný tím. Samozrejme, vždy som chcel hrať za Kanadu, ale teraz budem reprezentovať nielen Astanu, ale celý Kazachstan a jeho fanúšikov. To mi umožní byť súčasťou národa, na ktorý som hrdý," uviedol Dietz pre portál shayba.kz a dodal: "Snažím sa učiť po rusky každý deň. Nie som ešte ďaleko, ale snažím sa komunikovať s chlapcami čo najviac. Teraz sa učím gramatiku a obohacujem svoj slovník. Pokúšam sa čítať detské knihy. Rád sa učím po rusky, a budem to aj robiť aj naďalej."