Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

NHL: Blues zdolali v piatom zápase Nashville a znížili stav série

Na archívnej snímke hráč Blues Jaden Schwartz (vpravo) v súboji o puk so slovenským útočníkom Chicaga Mariánom Hossom (vľavo) Foto: TASR/AP

Víťazný gól domácich strelil na začiatku tretej tretiny Jaden Schwartz. Šiesty zápas série je na programe v nedeľu na ľade Predators.

New York 6. mája (TASR) - Hokejisti St. Louis Blues odvrátili hrozbu vypadnutia z play off zámorskej NHL. V noci na sobotu zdolali v piatom súboji semifinále Západnej konferencie NHL Nashville 2:1 a znížili stav série na 2:3. Víťazný gól domácich strelil na začiatku tretej tretiny Jaden Schwartz. Šiesty zápas série je na programe v nedeľu o 21.00 SELČ na ľade Predators.

"Predátori" utrpeli iba druhú prehru v tohtoročných vyraďovacích bojoch. Blues hľadali v ofenzíve potrebnú iskru a dodal im ju český útočník Dmitrij Jaškin. Ten dostal prvýkrát v tohtoročnej play off šancu v zostave St. Louis, keď nahradil zraneného Alexandra Steena, a v 26. minúte otvoril skóre. "Aj keď 'Steener' nemohol hrať, podporoval nás. Vlastne mi predpovedal, že dám gól," prezradil Jaškin po svojom druhom góle v play off v kariére. Po vyrovnávajúcom zásahu Jamesa Neala rozhodol o triumfe domácich v 41. minúte Schwartz. "Verili sme, že Jaškin naskočí úspešne do rozbehnutého vlaku a odohrá skutočne dobrý zápas. Bolo ho vidieť, najmä pri mantineloch ukázal svoju silu, a to na oboch stranách klziska," pochválil českého krídelníka tréner "bluesmanov" Mike Yeo.



2. kolo play off NHL /na štyri víťazstvá/


piate zápasy semifinále Západnej konferencie

St. Louis - Nashville 2:1

/stav série: 2:3/



Anaheim - Edmonton 3:3 po 3. tretine, predlžuje sa

/stav série: 2:2/