Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia KHL

Prvý tréning dal slovanistom zabrať

Na snímke hokejisti HC Slovan Bratislava na tréningu počas prípravy pred štartom 7. ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) 2014/2015 v Bratislave v piatok 11. júla 2014. Foto: TASR/Martin Baumann
Na snímke tréner Rostislav Čada na tréningu počas prípravy hokejistov HC Slovan Bratislava pred štartom 7. ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) 2014/2015 v Bratislave v piatok 11. júla 2014. Foto: TASR/Martin Baumann

Snáď ráno vstanem z postele, priznal útočník Slovana Bratislava Michal Vondrka.

Bratislava 11. júla (TASR) - Hokejisti bratislavského Slovana dostali v úvodný deň prípravy na novú sezónu KHL poriadne zabrať. Tréner Rostislav Čada zostal verný svojej povesti a svojich zverencov na piatkovom úvodnom spoločnom tréningu na ľade nijako nešetril. Takmer dvojhodinový tréning na vedľajšej ľadovej ploche Slovnaft arény sa niesol v duchu rýchleho korčuľovania, spestrila ho aj "šortreková" štafeta, kde si hráči namiesto kolíka odovzdávali hokejku.

"Na ľade som bol prvýkrát od konca minulej sezóny a bolo to dosť náročné. Prvých 50 minút som akoby nevedel korčuľovať a až v druhej časti som sa do toho dostal. Prvý týždeň prípravy je vždy najťažší, ten treba prekonať a potom to už bude ľahšie," povedal po úvodnom tréningu Ladislav Nagy, jedna z nových posíl Slovana. Skúsený krídelník rokoval s Jokeritom Helsinki, kde dokončil minulý ročník, v hre bolo aj Švajčiarsko, no rozhodol sa napokon pre Bratislavu. "KHL je ťažká súťaž, náročná najmä na cestovanie a s tým súvisiacu častú zmenu časových pásiem. Na pôsobenie v Slovane sa teším. Klub obmenil káder, je v ňom veľa nových chalanov. Záleží iba na nás, ako budeme hrať. Cieľom je postup do play off a ďalej sa uvidí," uviedol 35-ročný reprezentant, ktorý si v súčasnosti hľadá v Bratislave byt.

Ďalšou novou tvárou v belasej šatni je Tomáš Surový. Tridsaťročný útočník si oblečie v poradí už piaty dres tímu v druhej najlepšej súťaži sveta. "Pre Slovan som sa rozhodol kvôli tomu, že som už mal dosť odlúčenia od rodiny počas leta. Navyše, väčšinu hráčov v ňom poznám, buď z minulého klubového pôsobenia alebo z reprezentácie. Takže s adaptáciou nebol žiadny problém," podotkol Surový, ktorý uplynulý ročník strávil v Diname Minsk. V šatni našiel miesto medzi Ladislavom Nagyom a českým obrancom Tomášom Mojžíšom. Po prvej "zaberačke" z neho takisto tiekol pot. "Každý prvý tréning na ľade je ťažký. Letná príprava je dril, ale bez nej to v zime nepôjde. Patrí to k hokeju. Musíme makať na každom tréningu, aby sme nabrali potrebnú silu a doladili formu," poznamenal.

Na ľade nechýbala ani dvojica českých útočníkov Michal Vondrka a Tomáš Netík. Kým Vondrku čaká už tretia sezóna v belasom drese, Netík sa vrátil do Slovana po krátkom pôsobení v Neftechimiku Nižnekamsk. "Či neľutujem decembrový odchod do Ruska? Všetci dobre vieme, že vrcholový šport je skrátka biznis, ktorý prináša aj takéto situácie," povedala staronová posila "belasých". "Teším sa na novú sezónu. Do Slovana sa mi ľahšie vracalo, lebo som vedel, do čoho idem. V mužstve je veľa nových tvárí, no myslím si, že s nimi budeme ešte silnejší," vyhlásil 31-ročný Netík, ktorý vlani v 32 zápasoch za Slovan strelil jedenásť gólov a pridal tri asistencie.




Vondrka po minulej sezóne ako prvý verejne prehovoril o meškajúcich výplatách v kabíne slovenského účastníka KHL. Aj jemu klub niekoľko mesiacov dlhoval peniaze. Po tom, čo si s generálnym manažérom Slovana Marošom Krajčim všetko vydiskutovali, predĺžil zmluvu o ďalší rok. "S Marošom sme si to všetko vysvetlili a teraz medzi nami už nič 'nevisí'. Splnil to, čo sľúbil a preto som podpísal novú zmluvu. Mal som aj iné ponuky, ale rozhodol som sa tu zostať. Mám to sem iba kúsok z Prahy, cítim sa tu ako doma a moja rodina tiež," povedal český útočník, ktorý reprezentoval svoju krajinu aj na MS v Minsku. Aj on mal toho po prvom tréningu dosť. "Na konci ma už poriadne boleli nohy. Zajtra bude krušné ráno, snáď vstanem z postele," vtipkoval Vondrka, ktorý si nepripúšťa, že by tím v novej sezóne opäť zostal pred bránami play off. "Verím, že očakávania naplníme a postúpime. Dôležité bude, aby sme zachytili začiatok súťaže, chytili optimistický duch a mužstvo sa víťazne naladilo," dodal.