Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia KHL

Slovanu pokazili sezónu zlý štart a individuálne chyby v obrane

Zo záverečného kola základnej časti 6. ročníka hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 4. marca 2014 v Bratislave. Na snímke rozlúčka hráčov Slovana s fanúšikmi po skončení zápasu. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hokejisti Slovana Bratislava hľadali po poslednom zápase základnej časti KHL príčiny, prečo sa im nepodarilo v ich druhej sezóne v nadnárodnej lige splniť cieľ a postúpiť do play off.

Bratislava 5. marca (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava hľadali po poslednom zápase základnej časti KHL príčiny, prečo sa im nepodarilo v ich druhej sezóne v nadnárodnej lige splniť cieľ a postúpiť do play off. Najviac rezonoval zlý štart a množstvo chýb v obrane, podľa kapitána Milana Bartoviča zohral významnú úlohu aj úzky káder.

"Belasí" zakončili dlhodobú časť utorňajšou prehrou s Medveščakom Záhreb 2:3. Obsadili tak nepostupovú 11. priečku Západnej konferencie s 67 bodmi a negatívnym skóre 120:160. "Nevyšiel nám začiatok sezóny, kde sme stratili príliš veľa bodov. Aj keď sme bojovali, súperi nás trestali za každú chybu, dostávali sme lacné góly. Jednoducho sme nezachytili úvod a v takejto súťaži sa to už veľmi ťažko dobieha. Pokúšali sme sa o to, boli sme aj blízko, no nepodarilo sa," uviedol český útočník Michal Vondrka.

"Absolútne sme nezachytili začiatok, inkasovali sme veľa gólov a potom sa to už s nami viezlo. Keď je už väčšia strata, tak sa to ťažko dobieha. Druhú polovicu sme hrali už lepšie, ale ani tam nám často nevyšli závery zápasov, v ktorých sme potom prehrali o jediný gól. Bohužiaľ, robili sme príliš veľa individuálnych chýb a takto sa nedá vyhrávať," pridal sa brankár Jaroslav Janus. Rovnako tomu bolo aj v utorok. Slovan viedol 1:0 a v závere druhej časti vyrovnal na 2:2, no potom prišla zbytočná chyba v obrane a nakoniec nedosiahol ani na jeden bod.

Slovanisti až do posledných zápasov dúfali, že napodobnia uplynulú sezónu a dokážu postúpiť. "Nikto nemyslel na to, v akej sme pozícii, do každého zápasu sme išli s tým, že ho chceme a ideme vyhrať. Mužstvo pracovalo rovnako ako minulý rok, keď sme postúpili. V kabíne nebola žiadna negatívna nálada. No stále sme boli ako na hojdačke, raz sme vyhrali a raz prehrali. Všetkých nás mrzí, že sa nám nakoniec nepodarilo postúpiť," povedal kapitán Milan Bartovič.

Tridsaťjedenročného útočníka mrzeli najmä tesné prehry na ľade domácej Slovnaft arény: "Zbytočne sme tam prehrali veľa zápasov. Keď sa na to teraz pozriem, tak ma mrzia najmä zápasy s Novokuzneckom a myslím že s Vladivostokom. Keď sa po nich človek pozrel na tabuľku, tak si povedal, 'teraz sme mohli byť bod, dva od play off'."

Chýbali posily

Podľa Bartoviča by sa mal tím pred ďalšou sezónou posilniť, najmä do šírky. Slovan v tej prebiehajúcej doplatil aj na zranenia dôležitých hráčov ako obrancu Michala Sersena, či útočníkov Romana Kukumberga a Mária Bližňáka i odchody, napríklad Tomáša Netíka. "Potrebujeme širší káder. Keď sem prídu špičkové tímy, tak vidíme, že majú štyroch-piatich hráčov navyše. KHL je náročná súťaž a pri všetkom tom cestovaní a časových posunoch potrebujeme viac hráčov. Minulý rok sa tím menil, chalani, ktorí hrali v základnej zostave, si mohli jeden deň odpočinúť. Teraz, navyše keď je olympijská sezóna, bol ten program veľmi náročný," dodal.

Pre Slovan sa však sezóna ešte neskončila. Pokračovať budú v Pohári nádeje, v ktorom odohrajú minimálne dva duely v kvalifikačnom kole proti poslednému celku západu Dinamu Minsk. Úvodný zápas čaká zverencov trénera Rostislava Čadu v piatok 7. marca na ľade bieloruského tímu, odveta je na programe v pondelok 10. marca o 19.00 h v Slovnaft aréne. Do štvrťfinále turnaja postúpi mužstvo, ktoré nazbiera z dvoch zápasov vyšší počet bodov, pričom prvé stretnutie sa nepredlžuje. V prípade zhodného počtu bodov, nasleduje po skončení druhého duelu päťminútové predĺženie, ak sa nerozhodne ani v ňom, prídu na rad samostatné nájazdy. V prípade postupu cez Minsk narazí Slovan na Severstaľ Čerepovec, s ktorým odohrá domáce stretnutia 13. a 14. marca.