Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Vedenie KHL uvažuje o znížení počtu tímov z 29 na 24

Ilustračná snímka. Kanadský brankár Slovana Barry Brust v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Spartak Moskva v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Od roku 2012 pôsobí v KHL aj slovenský zástupca HC Slovan Bratislava

Moskva 16. mája (TASR) - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) uvažuje o znížení počtu tímov v súťaži z 29 na 24. Dôvodom je finančná nestabilita viacerých klubov v uplynulých rokoch.

"Optimalizácia počtu klubov nám pomôže vyriešiť otázku znižovania nákladov súvisiacich s príjmami hráčov," uviedol podľa ruských médií prezident KHL Dmitrij Černyšenko. Ten tvrdí, že na základ analýz je 24 tímov optimálny počet.

Po štyroch rokoch KHL opúšťa nadnárodnú súťaž chorvátsky tím Medveščak Záhreb, ktorý sa vracia do EBEL Ligy, pripomenula agentúra AP. Od roku 2012 pôsobí v KHL aj slovenský zástupca HC Slovan Bratislava.

Černyšenko kritizoval menej úspešné ruské kluby z toho, že sa spoliehajú len na štátne peniaze, ale kvalitou nemajú na štandard KHL a hrajú pred poloprázdnymi tribúnami. Viaceré ruské kluby v súťaži sú dlhodobo závislé na podpore od štátnych firiem a regionálnych vlád, ktoré ich držia nad vodou. Napriek tomu mali finančné problémy a neplatili svojich hráčov.

Prezident KHL napriek tvrdeniam o potrebe zníženia počtu účastníkov nevylúčil, že suťaž v najbližších rokoch expanduje aj do Japonska, Južnej Kórei, či západnej Európy.