Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

ALICA BARTKOVÁ: Kniha Nepokoja

Dej knihy je výborne vystavaný a veľmi dobre napísaný. Autorka má štýl ostrý ako britva a značkový psychologický ponor do svojich postáv.

Bratislava 18. augusta (TASR) - BratAlica Bartková nepatrí medzi typické autorky dnešnej mladej generácie. Nepíše ženské romány, odlišuje sa výrazným talentom a jej knihy sa vyznačujú nápaditým obsahom zo súčasného života ako aj nezameniteľným štýlom písania. Píše bez príkras a zbytočných obalov. Jej knihy sa čítajú s neuveriteľnou dychtivosťou, mnohokrát vtiahnu čitateľa do deja, až má pocit, že číta filmový scenár s vlastnou predstavou.

Vo vydavateľstve jej vyšli dva romány Sťastné konce, nešťastný svet a Veľká vlna.
Tretí románKniha nepokoja je o manželstve z vypočítavosti. Tvorí ho jedovatá zmes duchaplnosti a lahodne mrazivého príbehu, knihu nepustíte z rúk, kým ju nedočítate.

Mladá žena Rita, hlavná postava románu, vedie pomerne stereotypný život. Rozhodne sa razantne riešiť dlhoročný problém svojho otca s alkoholom. Nasťahuje ho k sebe domov a lieči ho v domácom prostredí. To však nedopadne dobre a otcova náhla smrť odštartuje sériu rýchlych a prekvapivých zvratov v jej živote. Rita sa rozíde s dlhoročným partnerom a dá sa dokopy s priateľom z detstva. Keď v rodičovskom dome odhalí skryté tajomstvo, netuší, že práve ono jej ohrozí život.

Dej knihy je výborne vystavaný a veľmi dobre napísaný. Autorka má štýl ostrý ako britva a značkový psychologický ponor do svojich postáv. Kniha nepokoja je navyše duchaplná a veľmi dynamická.

Kniha vychádza vo vydavateľstve Tatran a je k dispozícii v online i kamenných kníhkupectvách.