Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Ďalší z príbehov do kabelky, kniha Budem tvojimi očami je na svete

Kniha Budem tvojimi očami Foto: bux.sk

Kniha rozpráva o osude dvoch sestier, ktoré prekonali nehodu pri akej sa umiera.

Bratislava 28. júla (TERAZ.sk) - Bol to hrôzostrašný náraz felície do terénneho vozidla. Nehoda, pri akej sa umiera. V aute sedeli sestry, ktoré však prežili a osud sa s nimi nepekne zahral. Elena prišla o zrak a ako 26-ročná začína úplne odznova – zoznamuje sa so životom, privyká si na večnú tmu, učí sa rozmýšľať, pohybovať a konať ako slepá. Vedľa nej sedela sestra Henrieta, ktorá si poranila chrbticu a zostali jej trvalé následky. Zrútil sa jej svet, prišla o prácu i manžela. Príbeh Budem tvojimi očami je plný bolesti a smútku, lásky i odvahy. No aj závisti a intríg...

Hoci sú to sestry, každá je iná. Elena je skromná plavovláska a statočne bojuje s nepriaznivým osudom. Nesťažuje sa, ide krok za krokom vpred a snaží sa vybudovať nový život na troskách nehody. Jej sestra Henrieta je samoľúba zatrpknutá žena, takže je pre ňu jednoduché obviňovať Elenu zo svojho nešťastia.

Keď Henrietin manžel predá za jej chrbtom strechu nad hlavou a peniaze bez mihnutia oka minie, ocitne sa Henrieta doslova na ulici. Elena ju prichýli v rodičovskom dome na vidieku, z ktorého Henrietu kedysi rodičia vydedili. Henrieta si po čase nárokuje na časť majetku po rodičoch, zlomyseľne ide za svojím cieľom využívajúc Elenin pocit viny.

Prečítajte si úryvok o sesterskom spolužití s knihy Budem tvojimi očami.

Spolužitie dvoch sestier, ktorých životy ovplyvnil spoločný zážitok, nie je vôbec jednoduché. Elena bojuje a Henrieta je zaslepená pocitom, že ju sestra obrala o šancu na normálny život. A keď sa ako-tak konečne naučili spolu vychádzať, do dediny sa z Kanady vracia Daniel, Elenin priateľ z detstva. Od toho dňa sa všetko komplikuje. Elena získava lásku, no stráca sestru.

Budem tvojimi očami je ďalšia kniha z mimoriadne populárnej edície Príbehy z kabelky.