Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Knihy

E-knihy: Popularitu si získavajú audioknihy

Bratislava 5. marca (TASR) - Internet je fenoménom, ktorý zasiahol do všetkých komodít, knižnú kultúru nevynímajúc. Knihy môže čítať aj ten, kto na čítanie nemá čas. Umožňujú to audioknihy.

Bratislava 5. marca (TASR) - Internet je fenoménom, ktorý zasiahol do všetkých komodít, knižnú kultúru nevynímajúc. Knihy môže čítať aj ten, kto na čítanie nemá čas. Umožňujú to audioknihy.

Túto možnosť ponúka spoločnosť audiolibrix. Audioknihy, to je domáca aj zahraničná literatúra, romány, poviedky, sci-fi a fantasy žáner, mystika, detektívky, thrillery, komédia, humor, aj literatúra pre deti a mládež. To všetko si dnes čitateľ môže vypočuť z audiokníh, ktoré interpretujú známe hlasy slovenskej a českej umeleckej scény. Milan Lasica načítal svoje najnovšie knihy Listy Emilovi I. a II., detektívky Dominika Dána načítal herec Jozef Vajda, detektívky Agathy Christie načítal známy herec a moderátor Marek Eben, knihám prepožičali svoje hlasy aj známi českí herci Josef Abrhám či Jiří Lábus.

"Počúvaním audiokníh cez slúchadlá z mobilu alebo cez reproboxy v aute si môžeme spríjemniť cestu do práce, čo platí hlavne o dochádzajúcich zamestnancoch, obchodných cestujúcich či vodičoch z povolania, o športovcoch a športujúcich, o deťoch na cestách aj vo voľnom čase, ale aj o ľuďoch, ktorým sťažuje čítanie zdravotný stav - zrakovo postihnutých a ľuďoch s poruchami čítania," uviedol pre TASR PR manažér Michal Hablovič.

Podľa neho je ideálnym priestorom na počúvanie audiokníh napríklad prechádzka so psom, cestovanie v MHD, ale aj pri domácich prácach, pri rekreačnom behu či rekreačnej cyklistike. Spoločnosť audiolibrix.com ponúka možnosť kúpiť si audioknihy aj online vo formáte mp3. V tom prípade je pre nerušené počúvanie potrebný len mp3 prehrávač, ktorý je už aj v každom inteligentnom telefóne.