Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Knižnica v Rožňave vynovila svoje priestory

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave. Foto: Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Na výrobu 34 kusov regálov knižnica získala z Fondu na podporu umenia 4600 eur, z vlastných zdrojov prispela sumou 370 eur.

Rožňava 18. januára (TASR) - Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja (KSK) vynovila a zatraktívnila svoj interiér.

„Počas svojho pôsobenia sa knižnica niekoľkokrát sťahovala a menila svoje sídla. Pracovníci knižnice boli i sú nielen informačnými pracovníkmi, organizátormi aktivít či bútľavými vŕbami pre svojich používateľov, ale aj vytrénovanými baličmi tisícov kníh, dokumentov. Zariadenie - regály pre náučnú literatúru dospelým boli už poznačené časom, a tak sme sa rozhodli vymeniť ich za nové, kvalitné, stabilné, esteticky pôsobiace v dnešnej dobe," vysvetlila riaditeľka knižnice Iveta Kyselová.

Knižnica podala žiadosť o poskytnutie dotácie z Fondu na podporu umenia. "Vykonal sa prieskum trhu v zmysle zákona o verejnom obstarávaní. Dotácia bola plánovaná na získanie regálov vyslovene len na náučnú literatúru do oddelenia pre dospelých, preto boli oslovené stolárske firmy s požiadavkou na výrobu pevných regálov s vysokou nosnosťou," doplnila Tatiana Bachňáková z knižnice.

Na výrobu 34 kusov regálov knižnica získala z Fondu na podporu umenia 4600 eur, z vlastných zdrojov prispela sumou 370 eur.

"Vďaka Fondu na podporu umenia sa to podarilo a tak pri príležitosti 65. výročia založenia knižnice v Rožňave návštevníci a používatelia môžu využívať nové kultúrnejšie prostredie," dodala Bachňáková.