Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Knihy

Kniha Intolerancia laktózy pomôže ľuďom so zažívacími problémami

Ilustračné foto Foto: TASR

V knižnej novinke je tiež individuálny stravovací denník s nákupným sprievodcom.

Bratislava 17. júna (TASR) - Knižné pulty začiatkom júla obohatí ďalšia publikácia o ľudskom zdraví z vydavateľstva Noxi. Intolerancia laktózy od Doris Fritzscheovej pomôže ľuďom, ktorí chcú žiť bez zažívacích problémov a nepríjemných ťažkostí. V knihe nájdu riešenia problémov, ako sú bolesti či kŕče v žalúdku, nadúvanie, hnačky.

Autorka ponúka čitateľom trojfázový program s množstvom praktických tipov pre každodenný život. Okrem príkladov jedál obsahuje aj prehľadnú tabuľku s informáciou o obsahu laktózy v danom pokrme. Prehľadná tabuľka využíva farby semaforu. Autorka si za cieľ kladie zjednodušiť aj nakupovanie, a preto vyhodnotila viac ako 1000 druhov potravín. "Keď človek spozná, o aký typ potraviny ide už na prvý pohľad, vyhne sa problémom."

S pomocou knihy sa jej čitatelia naučia vychutnávať si jedlo bez starostí. Zistia, ako sa vyhnúť mliečnemu cukru. S pomocou trojfázového programu ovládnu intoleranciu laktózy, naučia sa variť chutné jedlá, ktoré spestria stravovací program bez toho, že by sa museli obmedzovať. V knižnej novinke je tiež individuálny stravovací denník s nákupným sprievodcom.

Z nemeckého originálu Laktose Intoleranz publikáciu preložila Henrieta Hatalová. Kniha vychádza 7. júla. TASR poskytol informácie Martin Vydra z vydavateľstva Noxi.