Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Knihy

Love story s milostným trojuholníkom, do ktorého sa zapletie zlo

Ilustračné foto Foto: TASR/www.book.review.sk

V knihe Pád sú anjeli, ktorí prahnú po raji, z ktorého ich vyhnali.

Bratislava 13. septembra (TASR) - Love story s milostným trojuholníkom, do ktorého sa zapletie zlo. Staré známe. Tentoraz však nejde o príbeh, v ktorom by niekto prahol po krvi. Tu sú anjeli, ktorí prahnú po raji, z ktorého ich vyhnali. Celý príbeh sa vám však odhalí až na konci. Na konci knižnej série, ktorá má štyri časti.

Na prvých stranách budete mať dostatočne veľa času, aby ste sa zoznámili s postavami. Je však možné, že niektoré odhadnete úplne zle. Musíte byť pozorní a nenechať sa oklamať milými rečičkami.

Takmer celý dej prvej knihy zo ságy sa odohráva na internátnej škole Meč a kríž pri meste Savannah a v jej okolí. Hlavná hrdinka, 17-ročná Luce, sa tu stretáva s prísnymi pravidlami a životnou láskou. Osudovou, no zakázanou. Na Danielovi Grigorim je Lucinde čosi až bolestne známe. Jeho tajomnosť, odmietanie a uzavretosť nedá Luce spávať. Je pre ňu jediným svetlým bodom na mieste, kde nie sú dovolené mobilné telefóny, ostatní študenti sú akýsi zvláštni a bezpečnostné kamery - „očká“ - ich sledujú na každom kroku... Vlastne jedným z dvoch bodov. Tým druhým je Cam.

Napriek tomu, že sa kniha snaží priniesť inovatívnosť, vidím v nej iné diela. Pri Danielovi som sa napríklad nevedela odpútať od predstavy Edwarda. Cam mi zase pripomínal charizmatického Damona. Luce sa pre mňa stala takou obohratou zmiešaninou ženských hrdiniek, ktoré chcú spasiť svet, no často sa nezmôžu ani na vlastnú záchranu. Aj milostný trojuholník je jednoducho predvídateľný. Od začiatku viete, že tí dvaja skončia spolu a prekonajú všetky zásahy osudu, „tieňov“, démonov z minulosti...

Lauren Kate a jej sága je ďalším fenoménom, za ktorým je šialený dav fanyniek. Zrejme práve preto bude mať kniha aj svoje filmové spracovanie už budúci rok. S vybratými hercami (najmä tromi hlavnými) je spokojný len málokto. Už teraz majú ľudia pocit, že film sa určite nedostane na úroveň kníh. Ja si však myslím, že latka nie je príliš vysoko. Takže šikovný režisér z dielne Disney by to mohol pokojne dokázať.

Autor recenzie: Ľubica Račeková
Autor knihy: Lauren Kate
Vydavateľstvo: Ikar
Počet strán: 304 strán
Väzba: pevná s prebalom väzba
Jazyk: slovenský
ISBN: 9788055123714