Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Knihy

Knižničný festival Prešov číta rád ponúka stretnutia s literátmi

Ilustračné foto. Foto: kskls.sk

Pozvanie prijalo 13 spisovateľov, ktorí sa stretli so žiakmi prešovských škôl a pobočky knižnice ich budú počas festivalového trojdnia hostiť na literárnych besedách.

Prešov 21. septembra (TASR) – V Prešove sa dnes začal knižničný festival Prešov číta rád. Už 11 rokov ho organizuje Knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove, ktorá ponúka svoje aktivity spojené s festivalom všetkým záujemcom bezplatne. Verejnosť sa môže stretnúť a porozprávať počas troch dní s domácimi autormi kníh. Pozvanie do metropoly Šariša prijalo 13 spisovateľov, ktorí sa dnes predpoludním stretli so žiakmi prešovských škôl a pobočky knižnice ich budú počas festivalového trojdnia hostiť na literárnych besedách. Pripravené sú aj dve večerné podujatia.

Organizátori nadnes o 17.00 h chystali Literárny večer spojený s autorským čítaním do exteriéru Mestskej oázy na Okružnej ulici. Keďže sa teploty výrazne znížili, podujatie sa bude konať v neďalekej Centrálnej požičovni knižnice na Levočskej ulici v budove Bosákovej banky. TASR to potvrdila Darina Štofanková z Knižnice P.O. Hviezdoslava.

Vo štvrtok 22. septembra rovnako o 17.00 h sa môžu milovníci literatúry stretnúť s autormi kníh na talkshow U nás lepšie ako doma... v priestoroch Čierneho orla Parku kultúry a oddychu. Hudobným hosťom bude Katka Koščová. Spisovateľov a ich tvorbu predstaví a vyspovedá Dado Nagy.

Knižnica v súvislosti s touto akciou upozorňuje svojich návštevníkov, že vo štvrtok 22. septembra budú všetky jej výpožičné miesta otvorené iba do 16.00 h. Čitateľov však pozýva na stretnutie s literátmi.