Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Novinka od autora hitu Na vine sú hviezdy

Papierové mestá Foto: www.bux.sk

Jedna noc zmení všetko...a jedno dievča zmení jeho. Ak sa vám páčil megahit Na vine sú hviezdy od Johna Greena, ktorý dojal desaťtisíce Slovákov, môžete jasať.

Bratislava 18. októbra (Teraz.sk) - Konečne je vonku ďalšia kniha famózneho Johna Greena. PAPIEROVÉ MESTÁ vás vezmú na divokú jazdu naprieč Amerikou, pri ktorej budete tajiť dych a najmä dobre sa zabávať.

Quentin alias Kvéčko je v poslednom ročníku na strednej, neznáša školské plesy a je to normálny chalan, ktorý je beznádejne zaľúbený do kamošky z detstva Margo.

„Zohnať ti babu na ples je také ťažké, že by to nezdvihol ani Chuck Norris“

Od škôlkárskych čias pretieklo veľa vody a Margo s Kvéčkom si už nie sú takí blízki. Z Margo sa totiž vďaka bláznivým dobrodružstvám stala legenda.

A teraz nadišiel čas na jej posledný kúsok. Na posledné dobrodružstvo, do ktorého zapojí aj Quentina: v jednu noc mu vlezie do izby prezlečená za nindžu a chce s ním vykonať jedenásť bodov neľútostnej pomsty nevernému frajerovi a bývalým kamarátom. Kvéčko neodmietne a zažije jedinečnú noc! Najlepšiu noc vo svojom živote.

„Robiť niečo nie je nikdy také dobré, ako keď sa na to tešíš.“

Na druhý deň sa však Margo záhadne stratí. Je preč a zanechá po sebe len indície určené práve jemu. Kvéčko začne po nej pátrať a neustále naráža na Papierové mestá, záhadné miesta bez duše, ktorých význam však presne nechápe.

„Budem tvoje steblo. Nezradím tvoju dôveru. Nájdem ťa...“

Napokon sa vydá na šialený trip naprieč Amerikou aj so svojimi priateľmi, pretože tuší, kde sa Margo ukrýva. Ale čím bližšie je k cieľu, tým lepšie spoznáva skutočnú tvár priateľky – a možno aj svoju vlastnú...

Prežijeme. Bude z toho bohovská historka...

Pozrite si TRAILER k novému hitu Johna Greena Papierové mestá:

>


Po prvý raz u nás vychádza kniha s dvomi obálkami naraz. Môžete si tak vybrať, či chcete PAPIEROVÉ MESTÁ v tvrdej väzbe alebo v mäkkej. Či chcete na obálke papierové mestá alebo radšej mapu, ktorá vám bude pripomínať šialenú jazdu Quentina s jeho kamošmi. Jednoducho, tentoraz máte na výber – siahnite po obálke, ktorá sa vám páči viac.