Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Knihy

Pošta dostala cenu za knihu Najkrajšie slovenské poštové známky

Slovenská pošta vydá 17. apríla dve poštové známky, na ktorých budú vyobrazené parné rušne Albatros a Ušatá. Na snímke známka, na ktorej je zobrazený parný rušeň Albatros s nominálnou hodnotou 0,45 eura. Foto: TASR

Publikácia prezentuje výber najkrajších poštových známok vydaných za posledných desať rokov.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Publikácia Najkrajšie slovenské poštové známky 2005 - 2014 z dielne Slovenskej pošty získala cenu Ministerstva kultúry SR. Organizátori súťaže Najkrajšie knihy Slovenska 2015 ju ocenili za jej celkovú výtvarnú a technickú kvalitu. Cenu si jej tvorcovia prevzali aj za fotografie, grafiku a tlač.

Publikácia prezentuje výber najkrajších poštových známok vydaných za posledných desať rokov. Pridanou hodnotou sú originálne poštové známky, ktoré sú do knihy vložené. Publikácia vychádza v slovenskom a anglickom jazyku.

"Ocenená kniha zaujala porotu svojou kvalitou prevedenia, kreatívnym riešením pri výbere papiera, väzby, typografie a celkovým grafickým dizajnom. Cena bola udelená aj za inovatívny prístup," zdôvodnili organizátori súťaže.

Hlavným organizátorom súťaže je BIBIANA - Medzinárodný dom umenia pre deti, spoluorganizátormi sú Ministerstvo kultúry SR, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Zväz polygrafie na Slovensku a Slovenská národná knižnica. Cieľom súťaže je zvyšovať výtvarnú úroveň a kvalitu polygrafického spracovania kníh.

Kolekcia ocenených diel je v BIBIANE prístupná verejnosti do 29. mája.