Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Prečo ničíme to, čo najviac milujeme?

PAULO COELHO: Valkýry Foto: Vydavateľstvo Ikar

Ak naozaj milujete, svet sa zmení... Pravá láska vždy zvíťazí nad chvíľkovou vášňou. No neraz sme blízko k tomu, aby sme zničili to, čo máme najradšej a čo nás vie robiť šťastnými...

Bratislava 21. júla (OTS) - Aj toto si prečítate v novej coelhovke Valkýry, ktorá je opäť plná inšpirácie a zamyslení o nás i našom živote.

Dnes už klasický román Paula Coelha Valkýry prvý raz vyšiel v roku 1992 a teraz vychádza v slovenčine.
Je to autobiografický a zároveň širšie platný príbeh o dvoch povahovo odlišných partneroch.
Hlavnou postavou je Paul, ktorý chce zmeniť vlastný život a ísť za svojím snom: vydá sa do Mohavskej púšte, hľadá svojho strážneho anjela, chce dosiahnuť hlboké poznanie seba a okolitého sveta, otvoriť sa intuícii. Vie, že púšť nie je taká vyprahnutá a bezútešná, ako vyzerá. Skrýva sa v nej príležitosť na nové, objavné stretnutia.
Ďaleko od svetského chaosu tu žije mladý majster tradície, známy z Denníka Mága, a skupina bojových valkýr, brázdiacich púšť na koňoch. Všetci spoločne pomôžu Paulovi dosiahnuť cieľ.

Paula na jeho púti sprevádza družka Chris. Ich putovanie je zároveň duchovné i skutočné, plné nezvyčajných udalostí, a nakoniec im ukáže cestu k pravej láske a k pravému poznaniu: ak milujeme, svet sa zmení...

Udalosti opísané v tejto knihe sa odohrali medzi 5. septembrom a 17. októbrom 1988,“ píše v predslove knihy Valkýry Paulo Coelho. „Poradie niektorých úsekov cesty je pozmenené a v dvoch prípadoch som siahol po fikcii len preto, aby čitateľ lepšie porozumel záležitostiam, ktorým sa venujem, no všetky podstatné skutočnosti sú pravdivé.

Začítajte sa do novinky Paula Coelha Valkýry.

PAULO COELHO je autorom mnohých medzinárodných bestsellerov vrátane Alchymistu, Jedenástich minút a Pútnika z Compostely. V 170 krajinách sa predalo 135 miliónov výtlačkov autorových diel, ktoré boli preložené do 72 jazykov.
V roku 2007 mu udelili titul Posol mieru Spojených národov a získal veľa prestížnych ocenení a uznaní.
V roku 2002 sa stal členom Brazílskej literárnej akadémie.