Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Tipy ako sa obliekať pre úspech!

obálka knihy Foto: www.bux.sk

Prvý dojem vznikne za menej ako päť sekúnd. Máte zosúladené šperky? IN! Dávate prednosť pohodlným topánkam, hoci nepasujú k tomu, čo máte oblečené?

Bratislava 27. októbra (Teraz.sk) - OUT! Máte na šatách škvrnu alebo dieru na pančuchách a spoliehate sa, že si to nikto nevšimne? Povrchnosť! Myslíte si, že žabky sú vhodné do práce? Zelenáč! Navyše arogantný! Myslíte si, že vás sa to netýka, že s vaším imidžom je všetko v poriadku? Čas, aby ste urobili správny prvý dojem a presvedčili, že sa hodíte na tú či onú pozíciu, je zúfalo krátky – jedno žmurknutie.

Biblia štýlu. Kniha, ktorá pomôže každému, kto sa pohybuje v profesionálnom prostredí – od praktikantov po generálnych riaditeľov, od predsedníčky rodičovského združenia po vedúcu predstavenstva. Jediný kúsok odevu alebo doplnok dokáže zdôrazniť, kto ste a čo chcete.
Dajte si preto záležať, aby ste pri každej príležitosti zvolili ten správny outfit so správnymi doplnkami, ktoré podčiarknu vašu osobnosť a ambície. V novinke Biblia štýlu nájdete množstvo zaujímavých tipov a odporúčaní od Lauren A. Rothmanovej, ktorá spolupracovala ako štylistka s mnohými firmami. Vybudovala im nový imidž, jej rady a outfity sa ocitli na stránkach Glamour, Real Simple, Vanity Fair, The Washington Post, The New York Post. Píše stĺpčeky pre The Huffington Post, v ktorých sa zameriava na štýl a politiku.
Určite budete súhlasiť s Lauren, že prvý dojem vzniká za menej ako päť sekúnd.

Ako chcete vyzerať v očiach ľudí, ktorých stretávate?

Ako chcete zapôsobiť na kolegov, nadriadených, podriadených, či budúcich spolupracovníkov?
Biblia štýlu prichádza s riešením každodennej dilemy – ako sa vhodne a zároveň štýlovo obliecť do práce. Po rokoch praxe v módnej brandži napísala Lauren ozajstnú Bibliu štýlu.
„Väčšina módnych poradcov operuje skôr prostredníctvom návodov, než striktných a presných predpisov, no aby boli ženy úspešné, potrebujú pochopiť, čo je nevyhnutný základ,“ píše v knihe Laure.. „Pri obliekaní sa žena musí naučiť posúdiť, kedy sa oplatí vyčnievať z radu a kedy radšej minimalizovať riziká, najmä ak potrebuje zanechať extra dobrý dojem.“

Módny tip

Vyhnite sa polyestru a triacetu – vyzerajú lacno. Aby váš kostým vyzeral draho (a pritom nestál celú výplatu), vyberajte si ľahšie vlnené materiály ako rips, gabardén alebo fresko.