Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Knihy

TOP 10 e-kníh, rebríček valcuje krimi

Foto: Ikar

Polícia od Jo Nesba patrí medzi najpredávanejšie knihy v papierovej verzii, aj v e-knihách výrazne predstihla ostatné novinky.

Bratislava 8. marca (TERAZ.sk) - Polícia od Jo Nesba patrí medzi najpredávanejšie knihy v papierovej verzii, takže nečudo, že aj v e-knihách výrazne predstihla ostatné novinky. Určite Nesbovi pomohla aj súťaž o poznávací zájazd do Nórska po stopách inšpektora Harry Holea a 160 ďalších cien na www.severskekrimi.sk. Nesbo v súčasnosti proste nemá konkurenciu.

Polícia je posledná kniha zo série s detektívom Harry Holeom a vo februári sa stala najpredávanejšou e-knihou, pričom za sebou nechala ďalšieho kráľa Stephena Kinga, či Fredericka Forsytha. Jo Nesbo je naozaj kráľom severskej detektívky. Len na Slovensku predal viac ako 100.000 kníh a vo svete sú to desiatky miliónov.

Krimi valcuje celý rebríček TOP 10 najpredávanejších e-kníh za február 2014. Druhé miesto patrí Neviditeľnému strážcovi od španielskej autorky Dolores Redondovej. Kniha v sebe spája krimi, triler, nadprirodzené prvky a mýtické legendy. Prostredie navarrského údolia v Španielsku i jedinečné postavy vás vtiahnu do príbehu už po pár stranách.

Stephen King sa dostal do najlepšej desiatky hneď s dvomi knihami – štvrtá skončila Carrie, jeho prvá kniha a pravdepodobne najúspešnejšia. A na desiatke sa umiestnila novinka Joyland, ktorá vás zavedie do rovnomenného zábavného parku. Veľké ruské kolá, strelnice, veštkyňa, strašidelný zámok... No nie je to len taký obyčajný zámok. Práve v ňom žije duch dievčaťa, ktorú tam kedysi zavraždil sériový vrah.

Dve knihy v TOP 10 má aj Jennifer Probstová , ktorá píše mimoriadne sviežim štýlom a pri jej knihách si rozhodne oddýchnete. Už jej prvý diel voľnej „milionárskej manželskej série“ Dohodnuté manželstvo sa stal bestsellerom a zaradil sa do TOP 10 najlepších kníh Amazonu za rok 2012. Novinka má názov Manželská pasca. V prvej desiatke sú len dve slovenské knihy – Milovanie od Andrey Coddington a evitovka Jeden a pol ženy.

Rebríček TOP 10 najpredávanejších e-kníh za uplynulý mesiac zverejnila platforma Wooky, ktorá má najväčšiu ponuku na našom trhu (vyše 8000 e-kníh a viac ako 120 titulov e-periodík). Údaje o predajoch zhromaždila z e-shopov, ktoré fungujú na tejto platforme, ako Rajknih.sk, iBux.sk, Klobook.sk, Gorila.sk či oKnihe.sk.

Rebríček nezohľadňuje predaj cez Martinus, ani od vydavateľov, ktorý predávajú cez Amazon, či iBookstore.

TOP 10 najpredávanejšie e-knihy za február 2014
1) Polícia (Jo Nesbo)
2) Neviditeľný strážca (Dolores Redondová)
3) Manželská pasca (Jennifer Probstová)
4) Carrie (Stephen King)
5) A hory odpovedali ozvenou (Khaled Hosseini)
6) Dohodnuté manželstvo (Jennifer Probstová)
7) Milovanie (Andrea Coddington)
8) Jeden a pol ženy (Tatiana Brezinská Čuperková)
9) Zoznam smrti (Frederick Forsyth)
10) Joyland (Stephen King)