Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Trumpová doniesla synovi z Izraela knihu o zvláštnom chlapcovi

Melania Trumpová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Manželky prezidentov strávili v rezidencii celé popoludnie a Rivlinová vtedy Trumpovú prekvapila darom - knihou od izraelského spisovateľa Davida Grossmana.

Tel Aviv 29. mája (TASR) - Americká prvá dáma Melania Trumpová si z návštevy Izraela odniesla aj osobný dar, ktorý jej synovi, 11-ročnému Barronovi, poslala manželka izraelského prezidenta Nechama Rivlinová.

Obe dámy upútali pozornosť izraelských médií už tým, že keď minulý pondelok kráčali po červenom koberci k rezidencii izraelského prezidenta v Jeruzaleme, spontánne sa chytili za ruky. Izraelský denník Jediot achronot to dnes označil za jeden z mála skutočne autentických momentov Trumpovej návštevy v krajine.

Manželky prezidentov strávili v rezidencii celé popoludnie a Rivlinová vtedy Trumpovú prekvapila darom - knihou od izraelského spisovateľa Davida Grossmana. Kniha s názvom Hug (Objatie) je v angličtine, hebrejčine a arabčine a je venovaná vzťahu matky a syna.

Chlapec menom Ben má obavy, že sa na svete ocitne sám, pretože je "zvláštny". Matka ho však ubezpečuje, že napriek svojím osobitostiam nikdy nebude osamotený.

Podľa denníka Jerusalem Post Rivlinová vybrala túto knihu zámerne - s ohľadom na pozornosť, ktorej je Trumpov najmladší syn ako dieťa prezidenta vystavený a ktorej musí spolu so zvyškom rodiny čeliť.

Melania Trumpová bola Rivlinovej darom dojatá a ihneď údajne pochopila, že kniha je určená Barronovi, ale aj jej, napísal Jerusalem Post.

Denník Jediot achronot dodal, že obe prvé dámy majú mnoho spoločného: obe sa vo svojej pozícii cítia "čudne", nemajú ju rady a sú v nej len kvôli svojim vysokopostaveným manželom.