Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Veštkyňa alebo bosorka

Zana Saluber: Z jej krvi Foto: Vydavateľstvo Ikar

Zažila šokujúce stretnutie s démonmi, ktorých niektorí ľudia nosia so sebou.

Bratislava 19. mája (OTS) - „Myslím, že vtedy som pochopila slovné spojenie - krvi by sa v človeku nedorezal . Prežila som to na vlastnej koži. Bolo to desivé, strašne som sa bála, no musela som s tou osobou pracovať a zahnať démonov.“
Ak dnes k nej príde takýto klient, má obrovský rešpekt a aj zimomriavky, obavy „pretože dopredu neviem, ako také stretnutie dopadne,“ dodáva známa veštkyňa Zana, o ktorej práve v týchto dňoch vyšla kniha.

Román Z jej krvi je skutočné rozprávanie, ktoré sa začína príbehom jej praprastarej matky Olívie, ktorú v jej dobe považovali za bosorku, liečiteľku a vedmu. Žila na hrane vtedajšej spoločnosti, s ľuďmi, a predsa bez nich, no šťastná so svojím manželom a synmi.
Olívia zanechala prapravnučke obradný prsteň a podrobné zápisky s rodovými zaklínadlami a popismi, ukryté vo zvláštnej truhličke.
Zane sa tieto rodinné poklady dostali do rúk po viac ako storočí a spolu so zdedeným darom jasnovidectva určili jej ďalšiu cestu životom.

Zaninu životnú púť, nepochopenie rodiny, priúčanie sa i porozumenie inému svetu jej pomáhala prekonávať hrozenkovská bosorka Agáta, ktorá sa stala jej spriaznenou dušou a priateľkou. No aj v tých chvíľach Olívia držala ochrannú ruku nad svojou prapravnučkou a spoločne s vedmou Agátou jej pomáhala akceptovať skutočnosť, že je iná.
Pretože aj Zana má krv bosoriek.

Aj v dnešnom racionálnom svete existujú veci nebom a zemou. Nepochopiteľné. Záhadné. Tajomné. A často ťažko prijímané.
Dôkazom toho je najznámejšia slovenská veštkyňa Zana a jej životný príbeh z Jej krvi. „Rada by som tou knihou oslovila nielen tých, ktorí na ezoteriku veria, či s ňou pracujú, ale najmä tých, ktorí neveria...“ prezrádza Zana.
Každý sme totiž už zažili veci „nepochopiteľné“, tajomné, ktoré nevieme racionálne vysvetliť.
Zamysleli ste sa však nad tými situáciami hlbšie?
Pátrali ste po ich pôvode a najmä význame?
Skúste vnímať svet naokolo v širších súvislostiach aj so svojou minulosťou, odporúča veštkyňa Zana. „Pretože naša minulosť nie je len o nás. Je aj o našich predkoch. Je to jemná niť, ktorá nás spája s mnohými svetmi a ak im porozumieme, môžeme prežiť život v úžasných farbách,“ myslí si Zana.

Ukážky z knihy
Som tvoj sprevádzač, dieťa. Patríš sem, a predsa nepatríš. Teraz ti ukážem všetky tajomstvá sveta. Uvidíš ich a pochopíš. Ale keď sa vrátiš späť, na všetky zabudneš. Zostane ti len vedomie, že ich poznáš. To je tvoja cesta. Pozri, tam sú tí, ktorí ťa chránia.
Zadívala sa nabok, kde odkiaľsi vystupovali postavy.
Spomienka.
Jej starý otec. Ten, ktorý ju držal nad hlavou. Jej detský, svieži smiech. A tá žena! Žena z jej snov. Prečo drží starkého okolo pliec?
Tvoja praprastará matka. Vedma.
Dívala sa na jej úsmev, taký milý, až jej slzy vstúpili do očí.
Prečo som tu?
Aby si pochopila.
Čo? Čo mám pochopiť?
Večnosť, dieťa.