Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Vychádza historický román Grófov syn

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na pozadí skutočných historických udalostí autorka rozvíja napínavý dej plný podlých intríg, zrád, ťaživých tajomstiev, ale aj horúcej vášne a pravej lásky.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Grófov syn, strhujúci ľúbostný príbeh zo stredovekého Anglicka, prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov.

Na pozadí skutočných historických udalostí autorka rozvíja napínavý dej plný podlých intríg, zrád, ťaživých tajomstiev, ale aj horúcej vášne a pravej lásky. Kristína Brestenská svojou prvotinou v ničom nezaostáva za knihami podobného žánru z pera zahraničných autoriek.

V dávnych časoch, keď mocenské záujmy a spoločenské postavenie riadili ľudské osudy, nedobrovoľne sa spojili životy hrdého Williama, dediča najmocnejšieho grófa v Anglicku, a krásnej Amelie, dcéry grófovho vazala. Pre rany z minulosti a klebety šírenej poverčivými ľuďmi sa William zaprisahal, že sa nikdy neožení, preto keď ho otec prinúti k sobášu, rozhodne sa manželstvo nenaplniť. Všetko sa zmení, keď sa do vzťahu Williama a Amelie zamieša ľudská zloba, závisť a preliata krv. Čitateľ dostane odpoveď na otázku, či sa im podarí prekonať všetky nástrahy, ktoré na nich číhajú na kráľovskom dvore, či dokáže William zvíťaziť nad vlastnou hrdosťou, aby nestratil to, čo je jeho srdcu najdrahšie.

Autorka Kristína Brestenská sa narodila a žije v Nitre. Vyštudovala Slovenskú poľnohospodársku univerzitu. Knihy i písanie ju lákali už od detstva. S kamarátkami si ako osemročné založili spisovateľský klub. Jej vášňou sú historické romance, aj preto sa rozhodla napísať vlastnú. Grófov syn je jej knižný debut.

TASR informovala Mária Lešková, PR manažérka vydavateľstva Slovenský spisovateľ.