Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Knihy

Najoceňovanejšia tínedžerská kniha desaťročia je Mŕtve dievča neklame

Jay Asher: Mŕtve dievča neklame Foto: slovart.sk

Čo privedie mladé dievča k tomu, aby si siahlo na život? Problémy s rodičmi? V škole? Depresia? S neľahkou témou samovraždy sa v tejto knihe dojemne popasoval americký spisovateľ Jay Asher.

Bratislava 29. marca (TASR) - Najoceňovanejšia tínedžerská kniha posledného desaťročia, román autora Jay Ashera, prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. Pripravilo ju vydavateľstvo Slovart.

Čo privedie mladé dievča k tomu, aby si siahlo na život? Problémy s rodičmi? V škole? Depresia? S neľahkou témou samovraždy sa v tejto knihe dojemne popasoval americký spisovateľ Jay Asher. Podľa úspešného tínedžerského románu, ktorého sa vo svete predalo už viac ako dva milióny výtlačkov a bol na prvom mieste v rebríčku bestsellerov New York Times, bol natočený aj rovnomenný seriál Thirteen Reasons Why (Trinásť dôvodov prečo). Vysielať ho bude stanica Netflix od 31. marca tohto roka. Produkcie sa zhostila americká herečka a speváčka Selena Gomez.

Clay Jensen objaví jedného dňa pred domom zvláštnu škatuľu s niekoľkými magnetofónovými páskami. Nahrala ich Hannah Bakerová, spolužiačka, do ktorej bol zaľúbený. Hannah však pred dvoma týždňami spáchala samovraždu. Jej hlas na magnetofónových páskach mu prezradí, že existuje trinásť dôvodov, prečo sa rozhodla pre tento strašný čin. Clay je jedným z nich. A keď si nahrávky vypočuje, zistí prečo. Clay strávi noc s hlasom Hannah v ušiach, nasleduje jej slová po celom meste a postupne odkrýva najhlbšie tajomstvá a bolesť dospievajúceho dievčaťa.

Informáciu pre TASR poskytla marketingová manažérka Alexandra Petrášová.