Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Knihy

Vychádza román V tvojich očiach

Román V tvojich očiach od Nicholasa Sparksa Foto: Ikar

Román V Tvojich očiach je o tom, ako náhodné stretnutie zmení život obom hlavným hrdinom – Colinovi a Marii.

Bratislava 9. júla (TASR) – Román V tvojich očiach od Nicholasa Sparksa, majstra príbehov o láske, autora sfilmovaných bestsellerov Správa vo fľaši, Noci v Rodanthe či Milý John, prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Andrea Coddington.

Filmy Správa vo fľaši s Kevinom Costnerom, Robin Wrightovou a Paulom Newmanom, Noci v Rodanthe s Richardom Gerom, Diane Lanovou a Milý John s Channingom Tatumom a Amandou Seyfreidovou sú už hollywoodskou klasikou a majú spoločného menovateľa. Je ním scenár na základe knižnej predlohy Nicolasa Sparksa. Jeho nový román V tvojich očiach sľubuje, že milovníci americkej romantiky sa majú opäť na čo tešiť.

Román V Tvojich očiach je o tom, ako náhodné stretnutie zmení život obom hlavným hrdinom – Colinovi a Marii. Colin práve dostal od života druhú šancu. Sústreďuje sa výlučne na štúdium pedagogiky a vyhýba sa všetkému, čím si v minulosti ničil život. Zo svojich neuvážených činov si zobral ponaučenie a posledné, čo teraz hľadá, je vážny vzťah. Maria, usilovná dcéra mexických imigrantov, je obrazom konvenčného úspechu. Zdalo by sa, že táto atraktívna tmavovlasá kráska s miestom v prestížnej firme vo Wilmingtone má na prvý pohľad bezchybnú profesijnú minulosť. A predsa... Maria má za sebou traumatizujúcu skúsenosť, ktorá ju prinútila spochybniť mnohé z toho, čomu kedysi verila, a vrátiť sa do rodného mesta. Medzi mladými ľuďmi vzplanie láska, no nemajú odvahu predstavovať si spoločnú budúcnosť... až kým séria výhražných incidentov nespôsobí chaos v Mariinom živote. Obstojí Colin s Mariou v skúškach, alebo im zničia krehký vzťah, čo si práve začali budovať?

Nicholas Sparks je autorom vyše dvadsiatky románov, z ktorých sa predalo už vyše sto miliónov výtlačkov. Viac ako polovica z nich dosiahla vrchol rebríčka bestsellerov New York Times. Okrem toho sa všetky romány vrátane Troch týždňov s bratom (Three Weeks With My Brother), biografie, ktorú napísal s bratom Micahom, zaradili medzi najlepšie predávané knihy podľa New York Times a boli preložené do viac ako päťdesiatich jazykov. V roku 2011 autor založil nadáciu Nicholas Sparks Foundation na podporu športových a vzdelávacích aktivít mladých ľudí. S rodinou žije v Severnej Karolíne.