Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Knihy

Vychádza triler Tma z pera Jozefa Kariku

Zo slávnostného odovzdávania cien Zlatá kniha, Platinová kniha a Zlaté pero 2012 autorom vydavateľstva Ikar 13. februára 2013 v Bratislave. Na snímke ocenený spisovateľ Jozef Karika, ktorý prevzal Zlatú knihu za román V tieni mafie 2. Čas dravcov. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Jozef Karika vošiel do povedomia čitateľskej verejnosti najmä úspešným trilerom V tieni mafie, ktorý sa stal bestsellerom nielen na Slovensku, ale aj v Česku.

Bratislava 12. mája (TASR) – Triler s názvom Tma z pera domáceho autora Jozefa Kariku prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková.

Ide o triler, z ktorého čitateľa zamrazí až do špiku kostí. Televízny scenárista odchádza na osamelú horskú chatu v Malej Fatre. Chce si oddýchnuť od hektickej práce aj napätého manželstva a vychutnať pokojnú zimnú atmosféru. Zrazu sa však prihodí čosi nečakané a pobyt sa zmení na desivú nočnú moru. Chata sa stáva väzením, hoci dvere nie sú zamknuté. Začína sa zúfalý boj o prežitie...

"Nové je na tomto príbehu to, že som sa snažil vytvoriť maximálne napínavý triler s minimom postáv aj prostredí. Čiže, celé by sa to dalo zhrnúť do sloganu: Jeden človek, jedna miestnosť, nekonečná hrôza. Napísať minimalistický príbeh, ktorý čitateľa chytí a nepustí, je svojím spôsobom rovnako náročná výzva, ako napísať rozsiahlu ságu s množstvom postáv a spletitým dejom," konštatuje autor.

Jozef Karika vošiel do povedomia čitateľskej verejnosti najmä úspešným trilerom V tieni mafie, ktorý sa stal bestsellerom nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Aj jej voľné pokračovania V tieni mafie II: Čas dravcov (2011) a Nepriateľ štátu (2011) sa zaradili medzi najpredávanejšie slovenské romány. Vo vydavateľstve Ikar mu vyšiel aj dvojdielny román Na smrť (2012, 2013) o priateľstve a láske, ktoré sa zmenili na smrteľnú nenávisť. V roku 2014 vydal svoj prvý mysteriózny triler Strach. Autorove poviedky, novely, videá, novinky a ďalšie zaujímavosti si čitateľ môže nájsť na webovej stránke karika.sk.