Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Vychádza úspešný Coelhov román Alchymista

Paulo Coelho Alchymista Foto: TASR/Ikar

Román Alchymista stál na začiatku ohromujúceho medzinárodného úspechu Paula Coelha. Podľa portugalského denníka Jornal de Letras sa stal Alchymista najpredávanejšou po portugalsky napísanou knihou.

Bratislava 23. júla (TASR) – Román Alchymista brazílskeho spisovateľa Paula Coelha prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková.

Román Alchymista stál na začiatku ohromujúceho medzinárodného úspechu Paula Coelha. Podľa portugalského denníka Jornal de Letras sa stal Alchymista najpredávanejšou po portugalsky napísanou knihou v histórii. Román teraz vychádza v slovenčine v druhom špeciálnom vydaní.

Pastier Santiago

Román nadchol a zaujal čitateľov na celom svete. Príbeh o pastierovi Santiagovi, ktorý cestuje zo španielskej domoviny do egyptských púští, aby našiel poklad pochovaný v pyramídach, očarí svojou jednoduchosťou a múdrosťou. Svieži, inšpiratívny, hlboko ľudský príbeh Santiaga je večným svedectvom o tom, ako sila snov môže meniť svet a aké dôležité je načúvať svojmu srdcu. Magický príbeh bol preložený do vyše 60 jazykov a stal sa najúspešnejším brazílskym románom.

„Keď som písal Alchymistu, pokúšal som sa pochopiť dôvod existencie života. Namiesto písania filozofickej úvahy som sa rozhodol pre rozhovor s dieťaťom v mojej duši. Na moje prekvapenie toto dieťa stále žije v miliónoch ľudí na celom svete. Touto knihou sa chcem s čitateľmi podeliť o otázky, na ktoré neexistujú odpovede a práve tým robia zo života veľké dobrodružstvo,“ povedal pre médiá o Alchymistovi Paulo Coelho.

Na snímke spisovateľ Paulo Coelho
Foto: TASR/AP


Paulo Coelho (*1947, Rio de Janeiro) je považovaný za jedného z najvplyvnejších spisovateľov súčasnosti, jeho knihy vyšli v 168 krajinách sveta, boli preložené do 71 jazykov, predalo sa z nich vyše 100 miliónov výtlačkov na celom svete. Vo vydavateľstve Ikar vyšli jeho romány Pútnik z Compostely (1987), Alchymista (1988), Brida (1990), Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala (1994), Piata hora (1996), Veronika sa rozhodla zomrieť (1998), Démon a slečna Prýmová (2000), Jedenásť minút (2003), Záhir (2005), Čarodejnica z Portobella (2006), Ako rieka, ktorá plynie (2006), Víťaz je sám (2008), Alef (2010). O Paulovi Coelhovi vyšla v Ikare kniha Fernanda Moraisa s názvom Mág.