Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Nezávislý poslanec Pavol Bielik kandiduje za primátora B. Bystrice

Na snímke pohľad z Hodinovej veže na hradný Barbakan na Námestí Š. Moysesa v Banskej Bystrici Foto: TASR/Branislav Račko

O post primátora sa uchádza po prvýkrát.

Banská Bystrica 22. septembra (TASR) – Dlhoročný nezávislý mestský poslanec a vedúci Krematória a cintorínov v meste Banská Bystrica Pavol Bielik dnes oficiálne oznámil svoju kandidatúru na post primátora mesta pod Urpínom. Ako uviedol, "Banskú Bystricu chce vrátiť občanom, chce zastaviť korupciu a privatizáciu mesta", čo sú hlavné dôvody, pre ktoré sa rozhodol kandidovať.

Bielik je poslancom mesta už 26 rokov, od roku 2002 kandidoval po prvý raz ako nezávislý a ľudia ho až doteraz volili za poslanca. O post primátora sa uchádza po prvýkrát.

"Prečo Paľo Bielik ide kandidovať za primátora? Prečo nezostane len poslancom? Mnohí občania ma oslovili, aby som išiel kandidovať za primátora, vážim si ich dôveru. To je ten hnací motor, ktorý ma poháňa a 26 rokov práce ma zaväzuje. Je mi cťou, že som mohol podať kandidátku na primátora a uchádzať sa o priazeň Banskobystričanov," reagoval Bielik, ktorý pod petičné hárky potrebné na kandidatúru zozbieral vyše 800 podpisov. Ďalej už v zbieraní nepokračoval.

Ako sám o sebe tvrdí, nemal žiadne korupčné škandály, "robil pre občanov mesta, nesľuboval, ale vždy konal".

Kampaň si bude financovať z vlastných peňazí a ako zdôrazňuje, bude to prostredníctvom transparentného účtu, ktorý každý občan mesta môže mať pod kontrolou.

Na otázku TASR, ako vidí svoje šance spomedzi súčasných 15 kandidátov na primátora, z toho ôsmich nezávislých, odpovedal: "Včera (21. 9.) som odovzdal petičné hárky a bol som prekvapený. Je to zaujímavý fenomén tejto doby, že je taká masívna snaha nezávislých kandidátov. Ako to dopadne, dozvieme sa 15. novembra."

Uviedol tiež, že ak niekto podporí jeho kandidatúru, napríklad politická strana alebo združenie, bude rád, ale "s nikým nebude obchodovať". Jeho kandidatúra je založená na občianskych princípoch a myšlienkach, ktorých nositeľom je už 26 rokov.

Svoj volebný program bude dolaďovať podľa námetov občanov, dlhodobo spolupracuje s občianskymi združeniami. Ako dodal, "situácia v Banskej Bystrici je veľmi, veľmi zlá". Chce zastaviť pád mesta, aby už raz skutočne platilo, "zaživa v Bystrici, po smrti v nebi".