Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

M.Ftáčnik začne zbierať podpisy na podporu kandidatúry na primátora

Na snímke Milan Ftáčnik. Foto: TASR/Michal Svítok

Podpisy podporujúce Ftáčnikovu kandidatúru chce jeho tím zozbierať najneskôr do polovice septembra.

Bratislava 23. júla (TASR) – Súčasný primátor Bratislavy Milan Ftáčnik bude od štvrtka (24.7.) zbierať podpisy na podporu svojej kandidatúry vo voľbách šéfa bratislavskej samosprávy. Do volieb vstupuje ako občiansky kandidát, pričom nevylučuje ani podporu jednej či viacerých politických strán. Zatiaľ však k žiadnej takejto dohode neprišlo.

Ftáčnik dnes médiám povedal, že uskutočnil už rozhovory so zástupcami "všetkých relevantných politických strán v meste". Uviedol, že má záujem získať ich podporu, nevie však odpovedať na to, či politické strany majú záujem ho podporiť. "Od žiadneho politického subjektu som zatiaľ nedostal jednoznačnú odpoveď," uviedol Ftáčnik. Tá neprišla ani od Smeru-SD. "Smer sa vyjadril, že svoj politický postup v komunálnych voľbách, ktorý sa týka nielen postu primátora, ale aj mestského zastupiteľstva a zastupiteľstiev mestských častí, oznámi až po lete," povedal Ftáčnik.

Podpisy podporujúce Ftáčnikovu kandidatúru chce jeho tím zozbierať najneskôr do polovice septembra. Získať musí 600 podpisov. Súčasne Ftáčnik zriaďuje aj transparentný účet. "Budem sa v rámci neho uchádzať o finančnú podporu fyzických i právnických osôb, možno si takisto zoberiem na účely kampane pôžičku," povedal Ftáčnik.

V predchádzajúcich voľbách využil aj peniaze Smeru-SD, ktorý ho podporoval. "Ak opäť dospejeme k dohode o mojej podpore, určite otvoríme aj túto otázku," uviedol Ftáčnik.

Okrem Milana Ftáčnika svoju kandidatúru vo voľbách na bratislavského primátora už ohlásili mestský a krajský poslanec Ivo Nesrovnal (SDKÚ-DS) a neúspešný prezidentský kandidát Milan Kňažko, ktorý kandiduje ako občiansky kandidát.

Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 15. novembra.