Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

V. Hurtišová sa vzdala kandidatúry na post primátorky Prievidze

Bývalá kandidátka na primátorku, ako aj poslankyňu v meste Prievidza Foto: www.viera-hurtisova.sk

O kreslo primátora Prievidze zabojuje teda už len šesť kandidátov.

Prievidza 11. novembra (TASR) - Nominantka Komunistickej strany Slovenska, súdna exekútorka Viera Hurtišová sa dnes vzdala kandidatúry na post primátorky mesta Prievidza, ako i poslankyne v mestskom zastupiteľstve. Ako oznámila, z volieb odstupuje v prospech nezávislého kandidáta Michala Dobiaša.

"Najbližšiu sobotu dám svoj hlas Michalovi Dobiašovi, ktorý má moju plnú dôveru a podporujem ho. Prajem nám všetkým, aby bol úspešný a verím, že aj so svojím tímom nezávislých kandidátov budú prínosom pre naše mesto," uviedla Hurtišová.

V nedeľu 9. novembra oficiálne oznámil svoje odstúpenie z komunálnych volieb nominant Strany zelených, bývalý zápasník Jozef Lohyňa, ktorý tak urobil tiež v prospech Dobiaša.

O kreslo primátora Prievidze zabojuje teda už len šesť kandidátov. Okrem manažéra a mestského poslanca Michala Dobiaša (nezávislý) tiež súčasná primátorka mesta Katarína Macháčková (Sieť), profesionálny vojak vo výslužbe Daniel Brezoňák (nezávislý), štátny zamestnanec Karol Gerdenich (nezávislý), riaditeľ IT firmy Richard Marko (nezávislý) a manažér Milan Šemrinec (nezávislý).