Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

Primátor Liptovského hrádku ako jediný kandidát neplánuje megakampaň

Erb mesta Liptovský Mikuláš Foto: Heraldický register

Liptovský Hrádok 22. októbra (TASR) – Úradujúci liptovskohrádocký primátor Branislav Tréger neplánuje nielen preto, že je obdobne ako pred štyrmi rokmi jediným kandidátom na túto funkciu v blížiacich sa komunálnych voľbách, žiadnu megalomanskú predvolebnú kampaň. Uprednostňuje bežné stretnutia s občanmi.

„Určite sa nebudem uchyľovať k zbytočne vyhodeným peniazom na politickú reklamu. Aj keby tu bolo 20 kandidátov na túto funkciu, považoval by som to za úplne zbytočné plytvanie prostriedkami, ktoré sa dajú využiť zmysluplnejšie. V osemtisícom mestečku sa prakticky všetci poznáme a oveľa užitočnejšie sú pre mňa bezprostredné stretnutia so spoluobčanmi,“ uviedol dnes pre TASR.

Pozoruhodnú skutočnosť, že opäť nemá volebného súpera, si vysvetľuje obavou viacerých šikovných ľudí, ktorí by sa hodili na takýto post, aby dočasným pôsobením v samospráve nestratili kontakt s profesiou. „Mnohí nechcú riskovať ani to, že si vo svojom blízkom okolí vytvoria aj nepriateľov, lebo primátor musí prijímať aj nepopulárne rozhodnutia,“ skonštatoval.

„Táto práca má nesporne veľa plusov i mínusov. Dennodenne sa stretávam s množstvom zaujímavých ľudí i rôznymi témami, ktoré treba rýchlo riešiť, nielen investície či reprezentáciu mesta, ale aj elementárne starosti jednotlivých spoluobčanov. Primátor je neustále pod drobnohľadom, preto si každý adept veľmi dobre zváži, či sa do toho pustí,“ dodal Tréger.