Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

V Kremnici je osem kandidátov na primátora

Foto: Ilustračné foto: TASR

Po šesť kandidátov na starostu majú aj niektoré menšie obce vo volebnom obvode Žiar nad Hronom.

Kremnica 21. októbra (TASR) - Vyšším počtom kandidátov na post primátora či starostu neprekvapila pred novembrovými voľbami vo volebnom obvode Žiar nad Hronom len Kremnica, ktorá ich má osem, ale aj niektoré menšie obce ako Pitelová, Stará Kremnička, Ostrý Grúň či Štiavnické Bane.

Spomedzi siedmich kandidátov si budú svojho nového starostu vyberať v Starej Kremničke (okres Žiar nad Hronom). V Pitelovej (okres Žiar nad Hronom) si budú miestni vyberať spomedzi šiestich kandidátov. Rovnaký počet kandidátov na post starostu bolo zaregistrovaných aj v Ostrom Grúni (okres Žarnovica) a v Štiavnických Baniach (okres Banská Štiavnica).

Kremničania si budú svojho nového primátora vyberať z ôsmich kandidátov. Siedmi z nich kandidujú ako nezávislí, jeden je nominantom politickej strany.

O priazeň voličov sa bude uchádzať Vojtech Adamec (NEKA), Norbert Boldiš (NEKA), Alexander Ferenčík (NEKA), Alfréd Haško (NEKA), Igor Kríž (NEKA), Miroslav Marko (NEKA), Marián Vojtko (NEKA) a Milan Žabka (SMER-SD, SNS).