Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Na Moste Lafranconi sa stala hromadná dopravná nehoda, päť zranených

Bratislavskí hasiči práve zasahujú na moste Lafranconi – smerom do Petržalky v Bratislave pri hromadnej dopravnej nehode. Na snímke pohľad na most Lafranconi. Foto: TASR/Michal Svítok

Po zrážke štyroch osobných áut a jedného nákladného všetkých zranených previezli do nemocnice.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Na bratislavskom Moste Lafranconi, kde sa dnes popoludní smerom do Petržalky stala hromadná dopravná nehoda, utrpelo zranenie päť ľudí, z nich jeden ťažké. Po zrážke štyroch osobných áut a jedného nákladného všetkých zranených previezli do nemocnice. Pre TASR to povedal hovorca záchranárov Boris Chmel.

Ťažko zranená osoba, 25-ročný vodič auta Opel Astra, má podľa Chmela poranený hrudník. Z auta ho bolo treba vystrihávať. "Dve osoby mali stredne vážne poranenia chrbtice a hrudníka," uviedol hovorca s tým, že zvyšní dvaja ľudia mali ľahšie povrchové poranenia na hlave.

Presné príčiny dopravnej nehody aj miera zavinenia sú v súčasnosti predmetom šetrenia, vraví bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Vodiči motorových vozidiel boli podľa jej slov na mieste podrobení dychovej skúške. "Vo všetkých prípadoch mala negatívny výsledok," zdôraznila.

Nehoda sa stala okolo 14.10 h a na mieste zasahovalo 14 hasičov s tromi kusmi hasičskej techniky. Pre nehodu bol uzavretý tunel Sitina i Most Lafranconi v smere do Petržalky a polícia odkláňala dopravu v smere na Patrónku. "Premávka bola po odstránení následkov dopravnej nehody a jej zadokumentovaní o 16.00 h opätovne sprejazdnená bez obmedzení," dodala Považanová.

Na moste sa zrazili osobné autá VW Passat, Mercedes Viano, Opel Astra a Škoda Felicia a nákladné vozidlo Scania. Škoda na motorových vozidlách bola predbežne vyčíslená na sumu 27.000 eur.

Video:Hromadná nehoda na Moste Lafranconi: Upchaté ulice Štefánikova a Staromestská