Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Mládežnícky parlament chystá diskusiu kandidátov na primátora Žiliny

Erb mesta Žilina Foto: Heraldický register

Do diskusie pozvali všetkých kandidátov. Pozvanie nakoniec prijali Igor Choma, Igor Ryban, Štefan Comorek, Martin Barčík, Eva Lajčiaková, Peter Belinský a Róbert Kašša.

Žilina 1. novembra (TASR) – Žilinský mládežnícky parlament (ŽMP) usporiada pri príležitosti 25. výročia Nežnej revolúcie verejnú diskusiu s kandidátmi na primátora mesta Žilina, ktorá sa uskutoční v pondelok 10. novembra o 17.30 h v kinosále Domu odborov. TASR o tom informoval predseda ŽMP Daniel Gurský.

"Na diskusiu boli pozvaní všetci kandidáti, pozvanie nakoniec prijali Igor Choma, Igor Ryban, Štefan Comorek, Martin Barčík, Eva Lajčiaková, Peter Belinský a Róbert Kašša. Každý z nich bude mať rovnaký priestor na vyjadrenie svojich myšlienok a plánov k štyrom témam, ktoré sa týkajú mesta. Potom bude nasledovať diskusia s občanmi," uviedol predseda ŽMP.

Podľa neho ide o jediné podujatie pred komunálnymi voľbami, na ktorom budú kandidáti môcť priamo diskutovať s občanmi mesta a odpovedať na ich otázky. "Diskusiu všetkých kandidátov na primátora na jednom pódiu sme sa rozhodli iniciovať spoločne s bývalým predsedom ŽMP Romanom Pialom, pretože sa zaujímame o dianie v meste a chceme aktivizovať mládežnícky parlament," doplnil Gurský.

ŽMP je politicky nezávislá mládežnícka skupina, ktorá je zároveň iniciatívnym a poradným orgánom primátora mesta Žilina. ŽMP pracuje pod gesciou odboru školstva a mládeže Mestského úradu v Žiline. "Poslaním ŽMP je zastupovať záujmy mladých ľudí na území mesta, podávať iniciatívne návrhy, stanoviská a podieľať sa na riešení problémov mladých ľudí žijúcich a študujúcich v meste, spolupracovať s vedením mesta, mapovať situáciu mládežníckeho života v Žiline, zabezpečovať spoluprácu a komunikáciu medzi jednotlivými organizáciami mladých ľudí, školami a inými inštitúciami, ktoré sa venujú deťom a mladým ľuďom, rozvíjať a podporovať rôzne formy práce s mladými a pre mladých v meste, zapájať sa do rozvoja mimoškolskej výchovy a neformálneho vzdelávania," dodal predseda ŽMP.