Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Vodičov na diaľnici D1 dnes čaká osobitná kontrola

Ilustračné foto Foto: TASR

Počas kontroly sa policajti zamerajú najmä na odhaľovanie porušení pravidiel cestnej premávky, ktoré sú hlavnými príčinami dopravných nehôd.

Bratislava 18. septembra (TASR) - S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a eliminovať počet dopravných nehôd s trvalými následkami na zdraví alebo obeťami na životoch sa policajti Krajského dopravného inšpektorátu (KR PZ) v Bratislave počas štvrtka (18. 9.) zamerajú na disciplinovanosť vodičov jazdiacich na diaľnici D1. TASR o tom informovala hovorkyňa KR PZ v Bratislave Karina Považanová.

Počas kontroly v čase od 10.30 h do 13.00 h sa dopravní policajti zamerajú najmä na odhaľovanie porušení pravidiel cestnej premávky, ktoré sú hlavnými príčinami dopravných nehôd. Kontrolovať budú dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy, dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami, ako aj dodržiavanie základných povinností vodiča. Vodičov neminie ani kontrola dodržiavania zákazu požívania alkoholu alebo inej návykovej látky pred alebo počas vedenia vozidla. "Kontrolovať budeme aj označenie motorových vozidiel nálepkou preukazujúcou úhradu za používanie diaľnic a rýchlostných ciest, meranie hmotnosti nápravových tlakov a rozmerov vozidla, dodržiavanie sociálnej legislatívy, technických predpisov, technického stavu vozidiel a súvisiacich povinností vodiča a prevádzkovateľa vozidla," povedala Považanová.

Polícia vodičov upozorňuje, že v záujme ochrániť čo najviac životov účastníkov cestnej premávky a viesť ich k disciplinovanosti bude vo výkone častých osobitných kontrol na území Bratislavského kraja naďalej pokračovať.