Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Polícia prijala v súvislosti s kupovaním hlasov 6 trestných oznámení

Ilustračné foto Foto: TASR

V prípade volebnej korupcie vo Zvolene už vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru podozrivých obvinil.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Polícia počas dnešného volebného dňa prijala šesť trestných oznámení, ktoré sa týkajú kupovania hlasov. V prípade volebnej korupcie vo Zvolene už vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru podozrivých obvinil.

"Následne budú pokračovať vyšetrovacie úkony po vznesení obvinenia až do podania obžaloby na týchto páchateľov," doplnil policajný viceprezident Ľubomír Ábel. Ako ďalej informoval, do 20.00 h polícia zaznamenala 88 rôznych podnetov, z ktorých 51 smerovalo na podozrenia z kupovania hlasov. "V 45 prípadoch boli tieto preverené priamo na mieste, kde sa tieto podozrenia nepotvrdili. V šiestich prípadoch prijala polícia trestné oznámenia," priblížil Ábel s tým, že v nasledujúcich dňoch bude prebiehať doplňovanie týchto trestných oznámení.

V súvislosti s dnešnými voľbami prijala polícia aj trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania. Ábel informoval aj o prípade v Prievidzi, kde pred volebnou miestnosťou napadol muž policajta. "Páchateľ bol zadržaný a obvinený z útoku na verejného činiteľa," dodal.

Polícia podľa Ábela počas dnešného volebného dňa zvládla svoje úlohy. V súčasnosti však posilňuje hliadky pri niektorých okrskových volebných komisiách. "Máme indície, že by mohlo prísť k výtržnostiam," uzavrel policajný viceprezident.