Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Kandidátom na primátora Prešova je Martin Ďurišin

Ďalším kandidátom na primátora Prešova je Martin Ďurišin (vpravo), ktorého 12. septembra 2014 v Prešove postavila strana Sieť. Vľavo predseda strany Sieť Radoslav Procházka. Foto: TASR/Jana Jurčišinová

Kandidáta postavila strana Sieť.

Prešov 12. septembra (TASR) – Kandidačné listiny na primátora mesta Prešov dnes na mestskom úrade odovzdal aj nominant strany Sieť, 36-ročný Martin Ďurišin.

Podľa predsedu strany Radoslava Procházku je tento kandidát síce odvážny, no strana by nič nedosiahla, ak by nebola odvážna. "Martin Ďurišin má predpoklady, aby podporil rozvoj mesta, keďže je vysokoškolský pedagóg v odbore verejná správa. Naša strana v tomto meste ponúka generačnú i mentálnu zmenu," povedal Procházka.

Ďurišin uviedol, že sa pre kandidatúru rozhodol preto, že jeho občiansky a profesijný záujem prerástol do odhodlania. Prešov momentálne podľa neho mrhá potenciálom a vidí ho skôr ako moderné a dynamicky sa rozvíjajúce mesto, a nie mesto, ktoré núti mladých odchádzať. Chýbajú tu pre nich byty, radnica by mala zodpovednejšie pristupovať k problémom dopravy a nedostatku pracovných príležitostí.

Kandidát Siete bude v priebehu niekoľkých dní skladať aj richtársku prísahu. Vtedy bude zároveň predstavená aj kandidačná listina poslancov do mestského zastupiteľstva tejto strany.

Martin Ďurišin žije v Prešove 17 rokov, je ženatý, má dve deti. Vyštudoval politológiu a históriu a pôsobí ako pedagóg.