Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

PRIESKUM: V Bratislave vedú Milanovia, Kňažko tesne pred Ftáčnikom

Kandidát na primátora Bratislavy Milan Kňažko a súčasný bratislavský primátor Milan Ftáčnik. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na treťom mieste sa umiestnil Ivo Nesrovnal nasledovaný Tatianou Kratochvílovou.

Bratislava 22. októbra (Teraz.sk) - Pred voľbami bratislavského primátora zatiaľ vedú Milanovia, v prieskume agentúry MVK sa na prvom mieste umiestnil Kňažko s 34,4 percentnou podporou pred Ftáčnikom, ktorého označilo za svojho favorita 33 percent respondentov.

Agentúra MVK uskutočnila v dňoch 9. až 14. októbra 2014 reprezentatívny prieskum verejnej mienky na vzorke 989 dospelých respondentov s trvalým pobytom v hlavnom meste SR Bratislave. Účastníkov prieskumu vyberali pravdepodobnostným štatistickým výberom prostredníctvom vyškolenej anketárskej siete a oslovení respondenti odpovedali na dotazník v osobnom rozhovore zoči-voči.

Archívna snímka. Milan Ftáčnik /vľavo/ a Milan Kňažko v čase, keď boli členmi prvej Dzurindovej vlády.
Foto: TASR/Miroslava Cibulková


Najvyššiu podporu respondentov získal v prieskume Milan Kňažko (34.4%), tesne za ním Milan Ftáčnik (33.0%), na treťom mieste Ivo Nesrovnal (17.6%), na štvrtom Tatiana Kratochvílová (7.6%), nasledovaná Miroslavom Dragunom (3.5%), Gabrielom Karácsonym (1.3%), Petrom Čiernikom (1.0%), Andrejom Palackom (0.7%), Ivanom Bielikom (0.6%) a Kristínou Ulmanovou 0.3%. Účastníci prieskumu odpovedali na štandardnú otázku »Ak by sa voľby primátora Bratislavy konali už dnes, ktorému kandidátovi by ste odovzdali svoj hlas?«. Výsledky sú rozpočítané z odpovedí respondentov, ktorí účasť na voľbách nevylúčili.

Na snímke kandidát na post primátora mesta Bratislava Ivo Nesrovnal pred brífingom s novinármi na Námestí SNP v Bratislave 12. júna 2014.
Foto: TASR/Martin Baumann


"V prieskume pre Bratislavský kuriér sme sa pýtali aj na blížiace sa voľby do mestskej samosprávy. Zaujímala nás volebná účasť a respondentom sme položili otázku »Komunálne voľby sa uskutočnia 15. novembra. Aké je z dnešného pohľadu Vaše rozhodnutie zúčastniť sa volieb primátora, starostov mestských častí a poslancov?«
Spomedzi všetkých účastníkov výskumu 33.3% deklarovalo, že sa týchto volieb určite zúčastnia a ďalších 39.5% svoju účasť ešte zvažuje," uviedol pre Teraz.sk Pavel Haulík z agentúry MVK.