Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Šéf Siete Procházka je s výsledkom volieb spokojný

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Pavol Ďurčo

V prípade niektorých čiastkových výsledkov to mohlo byť lepšie, no pri hodnotení celkového výsledku je na mieste veľká spokojnosť, tvrdí Procházka.

Bratislava 16. novembra (TASR) – V prípade niektorých čiastkových výsledkov to mohlo byť lepšie, no pri hodnotení celkového výsledku je na mieste veľká spokojnosť. Takto z pohľadu strany Sieť zhodnotil sobotňajšie komunálne voľby na dnešnej tlačovej konferencii jej líder Radoslav Procházka.

"Mandáty v lokálnych zastupiteľstvách získalo mnoho sto, takmer tisíc našich kandidátov, ďalších mnoho sto ľudí dostalo poverenie do služby aj vďaka našej podpore," konkretizoval Procházka. Priznal, že komunálne voľby boli pre Sieť krst ohňom. "Hneď na začiatku existencie Siete sme absolvovali politicky i organizačne najťažšie voľby," vysvetlil. Vyjadril presvedčenie, že túto skúšku zvládla Sieť oveľa lepšie, ako ktorákoľvek iná nová strana v minulosti.

Vrhli sme všetky sily vyjsť v ústrety stredopravému voličovi

Za osobitý prínos Siete do komunálnych volieb pokladá Procházka to, že pred vlastným úspechom uprednostnila v kritickej chvíli Slovensko. "Vrhli sme všetky sily vyjsť v ústrety stredopravému voličovi a zjednodušiť mu výber a to aj prinieslo úžasné výsledky v Prešove i v Bratislave," povedal Procházka. Dodal, že strana tak ukotvila svoj hodnotový systém aj do budúcnosti.

Sieť podľa jeho slov vdýchla do života aj to, čo deklarovala na papieri, zodpovednosť politikov za vlastný výkon vo svojom úrade. "Všetkých našich kandidátov vlastných, koaličných i nezávislých s našou podporou sme zaviazali richtárskou prísahou k merateľným úlohám, ktorých plnenie môže verejnosť kontrolovať," pripomenul. Dodal, že richtárska prísaha nie je iba marketingový nástroj pred voľbami. "Už v utorok (18. 11.) podávam na predsedníctvo strany návrh na pravidelný odpočet splnenia úloh uložených richtárskou prísahou," oznámil Procházka.

Na konferencii dostali slovo aj podpredsedovia Siete Katarína Macháčková a Andrej Hrnčiar, ktorí ako primátorskí kandidáti zvíťazili v Prievidzi resp. v Martine. Obaja sa poďakovali voličom za dôveru a vyzdvihli aj účasť všetkých, ktorí prišli voliť v komunálnych voľbách.