Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

F. Tám sa bude opätovne uchádzať o post primátora Bojníc

Zámok v Bojniciach Foto: TASR

Ak bude súčasný primátor úspešný, podľa svojich slov očakáva, že v novom programovacom období bude môcť samospráva získať zdroje z eurofondov na rekonštrukciu miestnych komunikácií.

Bojnice 30. júla (TASR) - Súčasný primátor Bojníc František Tám (Smer-SD) plánuje opäť kandidovať na tento post v novembrových komunálnych voľbách. Potvrdil to TASR s tým, že o dôveru občanov sa chce uchádzať ako kandidát Smeru-SD.

"Snažím sa riešiť záležitosti tak, aby som obyvateľom pomáhal. Nemám pocit, že by som za to obdobie, čo som primátorom, niekomu ublížil a už vôbec nie úmyselne," podotkol k svojmu doterajšiemu pôsobeniu Tám. Tiež si myslí, že samospráva sa v predchádzajúcom období pod jeho vedením orientovala na projekty, ktoré prispeli k rozvoju mesta. "Išlo o projekty, na ktoré sa dali zabezpečiť aj reálne finančné zdroje. Opačná situácia však bola v oblasti rekonštrukcie miestnych komunikácií. Mesto, veľké ako Bojnice, nemá šancu takéto náročné investície realizovať z vlastných zdrojov," podotkol.

Ak bude súčasný primátor úspešný, podľa svojich ďalších slov očakáva, že v novom programovacom období bude môcť samospráva získať zdroje z eurofondov na rekonštrukciu miestnych komunikácií, tiež na ďalšie dve etapy rekonštrukcie Hurbanovho námestia. "Je tu viac vecí, ktoré treba dotiahnuť. Čo ma však najviac trápi, sú miestne komunikácie," zopakoval.

Ako odkázal trenčiansky krajský predseda Smeru-SD Jaroslav Baška, strana kandidatúru Táma podporí. Ak by bol Tám vo voľbách úspešný, primátorom by bol už tretie volebné obdobie po sebe.

V komunálnych voľbách v roku 2010 podporilo Táma 59,23 percenta voličov. Kandidoval vtedy za stranu Smer-SD. Ďalší oficiálni kandidáti na primátora Bojníc zatiaľ známi nie sú.

Komunálne voľby budú 15. novembra 2014. Hlasovanie o starostoch, primátoroch a obecných poslancoch sa koná v posledných 14 dňoch ich volebného obdobia. Vyhlasuje ich predseda Národnej rady SR najneskôr 90 dní pred ich konaním.