Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Cesty v Košickom kraji sú zjazdné, sneh hlási horský priechod Grajnár

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Na ceste pod sedlom Grajnár v okrese Spišská Nová Ves je na vozovke dvoj- až trojcentimetrová vrstva snehu.

Košice 27. novembra (TASR) – Cesty v Košickom kraji sú zjazdné. Ako pre TASR uviedol krajský dispečer pri Správe ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) Pavol Jakubec, kým na vozovkách v okresoch Trebišov a Michalovce nie je sneh, horšia situácia je v Rožňavskom a Spišskonovoveskom okrese. "Sedlá i všetky cesty vo vyšších polohách sú prejazdné. Miestami je však na cestách kašovitá vrstva snehu, a to hlavne tam, kde nie je možné použiť posypovú soľ," uviedol.

Ako pre TASR povedala technicko-prevádzková námestníčka riaditeľa SC KSK Zuzana Fejesová, na ceste pod sedlom Grajnár v okrese Spišská Nová Ves je na vozovke dvoj- až trojcentimetrová vrstva snehu. "Mimo vozovky napadlo možno desať až 12 centimetrov snehu. Snežilo tu od včerajšieho poludnia a odvtedy sa tu točia naše sypače. Na tomto kopci boli asi päť- až šesťkrát. V rámci údržby úsekov Gretľa a Grajnár najazdili okolo 300 kilometrov," spresnila s tým, že sneženie ustáva. V prípade súvislej vrstvy snehu odporúča vodičom použiť zimné reťaze, najmä ak ešte jazdia na letných pneumatikách.

"Od 1. novembra sme v pohotovosti a máme aktivovanú dispečerskú spravodajskú službu. Rovnako máme v nepretržitej pohotovosti dispečerov aj vodičov. Približne pred dvomi týždňami sme začali aj so stálymi nočnými službami priamo na pracovisku," dodala.

Podľa jej slov bude zimnú údržbu v kraji zabezpečovať 64 sypačov, okrem nich aj ďalšie nakladače, traktory a iná technika.