Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Žena sa vydávala za pracovníčku vodární a okradla dôchodkyňu

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Žena dôchodkyni povedala, že v dome týždeň nebudú mať vodu.

Košice 14. apríla (TASR) – K ďalšiemu okradnutiu dôverčivej dôchodkyne došlo v Košiciach, kde sa doposiaľ neznáma žena vydávala za pracovníčku vodární. Žena pod zámienkou vykonania odpočtu stavu vodomera vošla v piatok (11.4.) ráno do bytu 81-ročnej obyvateľky na Alešovom nábreží.

Dôchodkyni podľa polície povedala, že v dome týždeň nebudú mať vodu a ich spoločnosť im prispieva sumou 100 eur na kúpu minerálok, pričom podotkla, že u seba má len 200-eurovú bankovku a že jej musí vydať 100 eur. Dôverčivá obyvateľka vybrala z barovej skrinky 100 eur a dala ich neznámej žene. Dôchodkyňa následne pýtala sľúbených 200 eur, na čo jej žena povedala, že jej ich už dala a hneď odpútala pozornosť s tým, že požadovala sprístupnenie odtoku kuchynského odpadu a ďalších úkonov. Žena sa tvárila, že si robí svoju prácu a z bytu nepozorovane odišla. "Dôchodkyňa po jej odchode zistila, že z barovej skrinky jej chýba aj zvyšná hotovosť 200 eur. Takto ju páchateľka pripravila celkovo o 300 eur," informoval ďalej košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Policajný vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Páchateľke za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

V tejto súvislosti polícia odporúča seniorom, aby si overili totožnosť pracovníkov, ktorí neohlásene prišli odpísať vodu, elektrinu alebo plyn a žiadali od nich predložiť preukaz. Zavolať môžu na príslušný úrad alebo inštitúciu, či je ich návšteva oprávnená, a v prípade pochybností by mali radšej ponúkanú službu odmietnuť. Dôchodcovia by tiež nemali v prítomnosti neznámych osôb vyberať z uschovaných miest peňažnú hotovosť a cennosti. Ďalšou radou je, aby v prípade podozrivého správania osoby, ktorá sa snaží pod rôznymi zámienkami neodbytne dostať do bytu, ihneď kontaktovali políciu.