Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

Z Košíc sa bude lietať aj do nemeckého Mníchova

Letisko v Košiciach. Foto: TASR/AP

Prvý let z východu Slovenska na druhé najväčšie nemecké letisko Mníchov je naplánovaný na nedeľu 28. októbra 2018.

Košice 4. mája (TASR) – Nemecký dopravca Eurowings zavedie od októbra tohto roka pravidelnú leteckú linku medzi Košicami a Mníchovom. Letecká spoločnosť prišla s touto novinkou len týždeň po tom, čo oznámila letecké spojenie Košice – Düsseldorf. Informovalo o tom v piatok košické letisko.

Prvý let z východu Slovenska na druhé najväčšie nemecké letisko Mníchov je naplánovaný na nedeľu 28. októbra 2018. Linka bude prevádzkovaná dvakrát týždenne, v piatok a nedeľu, lietadlom typu Airbus A320 s kapacitou 174 sedadiel.

"Sme veľmi radi, že dnes môžeme ohlásiť otvorenie už našej druhej linky v Košiciach," uviedol manažér rozvoja leteckej siete Eurowings Ivan Oreč.

Zástupca výkonného riaditeľa a člen predstavenstva letiska Košice Tomáš Jančuš ocenil, že nemecký dopravca vníma potenciál Košíc a celej spádovej oblasti.

"Vďaka tejto linke budú môcť pohodlne cestovať domov východniari žijúci v Bavorsku a v neposlednom rade toto spojenie predstavuje ohromný potenciál pre rozvoj cestovného ruchu na celom východnom Slovensku a pre prílev ďalších zahraničných investícií do nášho regiónu," uviedol.

Spoločnosť Eurowings, člen skupiny Lufthansa, bola vyhodnotená ako najlepšia letecká spoločnosť v Nemecku za rok 2017.