Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Drogy v aute a poštovej zásielke: Colníci našli marihuanu, hašiš a THC

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Príslušníci finančnej správy odovzdali prípady na ďalšie konanie Policajnému zboru SR.

Košice 23. februára (TASR) - Nezákonnú držbu takmer 150 gramov omamných a psychotropných látok zistili uplynulé dni colníci v dvoch prípadoch v Košiciach. U dvojčlennej posádky motorového vozidla objavila hliadka marihuanu a hašiš a príslušníci pobočky Colného úradu Pošta odhalili poštovú zásielku obsahujúcu THC. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Košice Katarína Daňková.

V prvom prípade v nedeľu (18. 2.) pred polnocou zastavili colníci na košickom sídlisku Západ osobné vozidlo značky Peugeot 206 s dvomi osobami. V rámci bežnej kontroly zisťovala hliadka, či sa v aute nachádza tovar, ktorý by podliehal colnému dohľadu alebo daňovému dozoru. Po negatívnej odpovedi vodiča pri fyzickej kontrole vozidla našla v príručnej batožine patriacej vodičovi plastovú nádobu s obsahom zelenej rastlinnej sušiny. Zároveň sa v spolujazdcovej príručnej taške na zadnom sedadle nachádzala sklenená nádoba, dve plastové vrecká a jedno mikroténové vrecko, všetky s obsahom zelenej sušiny, ako aj dve plastové vrecká a dve mikroténové vrecká s obsahom neznámej tuhej látky hnedej farby. "Na otázku hliadky ohľadom zisteného obsahu príručných batožín sa vodič vyjadril, že má vo svojej príručnej taške marihuanu, a spolujazdec svojím vyjadrením potvrdil vlastníctvo marihuany a hašišu," uviedla hovorkyňa.

V ďalšom prípade sa colníkom nepozdávala poštová zásielka smerujúca z USA pre príjemcu na Slovensko. Odosielateľ papierovo deklaroval výrobky zo skla, avšak podľa úplnej kontroly boli jej obsahom tri kusy sklenených dózičiek s obsahom neznámej látky vo forme pasty. "Vykonané testy na prítomnosť omamných a psychotropných látok potvrdili prítomnosť THC. Uvádzanie výrobkov s obsahom THC na trh považuje zákon o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch za nelegálne," informovala Daňková.

V oboch prípadoch vzniklo dôvodné podozrenie zo spáchania drogovej trestnej činnosti. Príslušníci finančnej správy odovzdali prípady na ďalšie konanie Policajnému zboru SR.