Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

Dvojica dospelých v Čani lúpežne prepadla dve malé deti

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mladý muž sa vyhrážal 11-ročnému dievčaťu, že ak mu nedá peniaze, tak zbije jej rodičov. Udrel ju a zobral jej z bundy 10 eur.

Čaňa 11. decembra (TASR) – K lúpežnému prepadnutiu dvoch maloletých detí došlo v utorok (9.12.) okolo 17.00 h pred jedným z rodinných domov v obci Čaňa (okr. Košice-okolie). Policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže 37-ročného Dušana G. a 30-ročnú Luciu G. z okresu Košice-okolie.

"Obvinení pristúpili k 11-ročnému dievčaťu a o rok mladšiemu chlapcovi, ktorých fyzicky napadli. Obvinený sa dievčaťu vyhrážal, že ak mu nedá peniaze, tak zbije jej rodičov. Následne ju udrel dlaňou po tvári a prehľadal ju, z vrecka bundy jej zobral finančnú hotovosť desať eur," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Obaja obvinení následne zhodili chlapca na zem a kopali do neho.

Deti utrpeli drobné zranenia, odreniny na tvári a chrbte, ktoré si nevyžiadali ošetrenie. Obvineného muža umiestnili v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby, obvinená žena je trestne stíhaná na slobode. "V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov," konštatoval Szabó.