Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Knižnicu v Spišskej N. Vsi zmodernizovali vďaka dotácii z eurofondov

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Vďaka tejto dotácii v priebehu minulého roka 2023 nakúpili hygienické zariadenia, informačno-komunikačnú techniku s príslušenstvom, nábytok a interiérové vybavenie.

Spišská Nová Ves 18. februára (TASR) - Knižnicu v Spišskej Novej Vsi sa podarilo zmodernizovať vďaka prostriedkom z eurofondov, vynovené priestory predstavili verejnosti tento týždeň. Riaditeľka Spišského kultúrneho centra a knižnice (SKCaK) Monika Tkáčová pri tejto príležitosti uviedla, že celkové náklady na obnovu dosiahli viac ako 120.000 eur.

"Podarilo sa nám úspešne ukončiť úspešný projekt Kompletné zmodernizovanie a zvýšenie hygienických štandardov v priestore knižnice SKCaK v Spišskej Novej Vsi. Z dotačného zdroja Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Ministerstva kultúry SR sme na jeho realizáciu získali nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 114.000 eur," uviedla Tkáčová.

Vďaka tejto dotácii v priebehu minulého roka 2023 nakúpili hygienické zariadenia, informačno-komunikačnú techniku s príslušenstvom, nábytok a interiérové vybavenie. Zároveň sa nainštalovali klimatizačné zariadenia a svietidlá. Hlavným cieľom projektu bolo podľa riaditeľky najmä zlepšiť udržateľnosť a odolnosť knižnice v súvislosti s pandémiou a zvýšiť hygienický štandard zariadenia.