Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Košičania si budú môcť opäť prenajať vianočný stromček

Ilustračná snímka Foto: Teraz.sk

Záujemca bude mať istý čas doma živý stromček, ktorý po sviatkoch neskončí v odpadovom koši, ale vráti sa do svojho prirodzeného prostredia tak, aby mohol spríjemňovať prostredie aj v budúcnosti.

Košice 11. novembra (TASR) - Správa mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach ponúka ľuďom už po štvrtý raz možnosť prenájmu vianočného stromčeka v kontajneri. TASR o tom dnes informoval hovorca SmSZ Viliam Štrelinger.

"V praxi to znamená, že záujemca bude mať istý čas doma živý vianočný stromček, ktorý po sviatkoch neskončí v odpadovom koši, ale vráti sa do svojho prirodzeného prostredia tak, aby mohol spríjemňovať prostredie aj v budúcnosti," povedal riaditeľ SMsZ Róbert Trtík.

Ako zdôraznil, podnik sa tak snaží vyjsť v ústrety zákazníkom, ktorí uprednostňujú environmentálny prístup k prežitiu najkrajších sviatkov, ale nechcú si zakúpiť umelý stromček.

Vzhľadom na kladné ohlasy, veľký záujem a spokojnosť zákazníkov, prinesú pracovníci SMsZ vianočný stromček záujemcom priamo až domov. Dovoz a odvoz je však zdarma len v rámci mesta Košice a jeho okolitých priľahlých mestských častí.

Novinkou oproti minulosti je možnosť zakúpenia ozdobného obalu na kontajner, v ktorom je vianočný stromček. "SMsZ má v ponuke 100 stromčekov smreka pichľavého v nádobách, stromčeky sú vysoké 120 až 150 centimetrov. Záujemcovia si ich budú môcť formou e-shopu objednať už od 15. novembra. Otvára sa tak možnosť v pohodlí domova si vybrať svoj stromček vo fotogalérii z webovej stránky Správy mestskej zelene v Košiciach a v časovom predstihu si ho zarezervovať. Rozvoz sa uskutoční v termíne od 12. do 16. decembra, pričom dĺžka prenájmu je do konca tretieho týždňa roku 2017," vysvetlil Štrelinger.

Ľudia sa môžu zapojiť tiež tým, že odfotografujú svoj ozdobený stromček do súťaže o najkrajší vianočný stromček a získať ho na ďalší rok zdarma. Rovnako 15. decembra riaditeľ organizácie vyžrebuje jeden z objednaných stromčekov. "Zákazník, ktorý bude mať objednaný stromček pod víťazným číslom, získava prenájom na obdobie tohtoročných Vianoc zdarma," dodal Štrelinger.